Intel - nástroje pro vícejaderné a 64bit aplikace

3. 4. 2005 19:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel dává k dispozici nástroje a zkušenosti pro výrobu pokročilých aplikací využívajících technologie více jader či 64 bitů

SANTA CLARA, USA, 29. března 2005 – Společnost Intel, skupina Software and Solutions Group ohlásila vznik sítě Intel® Software Network, která shromažďuje produkty, nástroje, školení a rady pro vývojáře aplikací. Jejím cílem je přispět k urychlení vývoje modernějších produktů pro platformy Intel. Nová aktivita byla představena současně s uvedením špičkových procesorů Intel® Xeon™ MP.

Založení sítě Intel Software Network je synchronizováno s uvedením celé řady klíčových inovací platforem Intel – počínaje vícejádrovými procesory a konče novými technologiemi pro virtualizaci, zabezpečení, správu, 64bitové adresování paměti či multi-threading.

V počátku nabízí síť Intel Software Network nástroje, tipy a školení pro vývojáře softwaru seznamující se s architekturou s více jádry, 64bitovým rozšířením, přerušovaně připojenými mobilními aplikacemi, pokročilou správou a dalšími důležitými technologiemi. Síť Intel Software Network by ve výsledku měla spolupracovat se statisíci vývojáři po celém světě v řadě oblastí jejich činnosti.