HP Officejet 7210 - multifunkční zařízení

3. 4. 2005 19:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Multifunkční zařízení HP Officejet 7210 – tiskárna, fax, skener a kopírka – nabízí nekompromisní kvalitu a množství funkcí

HP Officejet 7210 - multifunkční zařízení

Praha 31. března 2005 - Společnost HP oznamuje uvedení nového všestranného multifunkčního zařízení HP Officejet 7210, které spojuje tiskárnu, fax, kopírku a skener do jediného přístroje. Toto multifunkční zařízení má vestavěné síťové funkce, které umožňují jeho sdílení až pěti počítači.

Můžete tvořit dokumenty profesionální kvality použitím tisku s optimalizovaným rozlišením 4800 dpi (vstupní rozlišení je 1200 dpi) nebo volitelného tisku se šesti inkousty (k dispozici po zakoupení fotografické inkoustové tiskové kazety HP č. 348).

Toto multifunkční zařízení tiskne a kopíruje rychlostí až 30 stran za minutu při černobílém tisku a až 20 stran za minutu při barevném tisku. Faxuje s použitím nebo bez použití počítače rychlostí 33,6 kbps. Vestavěný automatický podavač dokumentů (ADF) s kapacitou 50 listů usnadňuje skenování a faxování rozsáhlých dokumentů. Volitelně lze zakoupit a instalovat adaptér pro oboustranný tisk a učinit tak toto zařízení ještě efektivnějším a produktivnějším.

Uživatelům, kteří požadují skenování ve vysoké kvalitě, nabízí multifunkční zařízení HP Officejet 7210 ploché skenování s rozlišením 2400 x 4800 dpi pro tvorbu dokumentů a fotografií v profesionální kvalitě. Software HP Document Viewer, který je dodáván společně s tímto zařízením, umožňuje přidávat ke skenovaným dokumentům poznámky a provádět tak například korektury textů.

Na multifunkčním zařízení HP Officejet 7210 lze tisknout fotografie přímo z digitálního fotoaparátu přes rozhraní PictBridge nebo z paměťové karty bez nutnosti použít počítač. Uživatelé také mohou prohlížet, editovat a tisknout fotografie pomocí kontrolního nátisku HP Photo Proof Sheet.

Multifunkční zařízení HP Officejet 7210 je dodáváno také se softwarem HP Instant Share™ pro snadné sdílení fotografií prostřednictvím internetu bez nutnosti velkých příloh elektronické pošty – příjemci se mohou sami rozhodnout, které fotografie si stáhnou.

Spotřební materiál k tiskovému systému HP

Společnost HP doporučuje používat pouze originální inkousty, inkoustové tiskové kazety a tisková média HP, které byly vyvinuty speciálně pro použití v multifunkčním zařízení HP OfficeJet 7210 a zaručují tak nejlepší výsledky. Multifunkční zařízení HP OfficeJet 7210 je kompatibilní s inkoustovými tiskovými kazetami nové generace, které zajišťují vyšší rychlost tisku, vynikající kvalitu a vyznačují se vysokou odolností výsledného tisku vůči blednutí. Inkoustové tiskové kazety nové řady obsahují inkoust s novým složením a při tisku na fotografický papír HP Premium Plus Photo Paper umožňují tisknout fotografie bez okrajů.

Multifunkční zařízení HP Officejet 7210 je dodáváno s černou inkoustovou tiskovou kazetou HP č. 339 pro tisk černého textu v laserové kvalitě a profesionální výsledky a tříbarevnou inkoustovou tiskovou kazetou HP č. 344 pro vysoce kvalitní barevné dokumenty, grafy a prezentace. Obě výše uvedené tiskové kazety jsou dodávány ve dvou různých kapacitách.

Uživatelé si mohou zakoupit také další tiskové kazety z dané řady a mohou je vzájemně kombinovat tak, aby používali vždy tu pravou sadu pro danou tiskovou úlohu. Inkoustové tiskové kazety, které nejsou používány, lze uschovat do praktické schránky (je součástí dodávky), která zajišťuje, aby inkoust v kazetě nezaschl. Při tisku fotografií mohou uživatelé kombinovat tříbarevnou inkoustovou tiskovou kazetu HP č. 343/344 s fotografickou inkoustovou tiskovou kazetou HP č. 348 pro dosažení ještě realističtějších barev, například věrných odstínů lidské kůže. K tisku černobílých fotografií mohou uživatelé zaměnit tyto kazety za šedou fotografickou inkoustovou tiskovou kazetou HP č. 100 obsahující světle šedý, tmavě šedý a fotografický černý inkoust.

Fotografický papír HP Premium Plus Photo Paper poskytuje špičkovou kvalitu tisku, profesionální gramáž 280 g/m2 a možnost volby mezi vysokým leskem a saténovým matem. Výsledné fotografie tak mají vzhled a působivost tradičních fotografií. Při tisku v kombinaci s HP inkousty nové generace vykazují hotové snímky vynikající odolnost vůči blednutí, která je ještě vyšší než u předchozí generace inkoustů.2)

Multifunkční zařízení HP Officejet 7210 bude dostupné na českém trhu od dubna 2005 za doporučenou maloobchodní cenu 12.990,- Kč včetně DPH (cena u jednotlivých prodejců se může lišit).

1) Multifunkční zařízení podporuje paměťová média CompactFlash™ I/II, IBM® MicroDrive, SmartMedia, SecureDigital™/MultiMedia/Secure MultiMedia, xD, Sony MemoryStick® /Pro a Duo.
2) Podle testů laboratoří Wilhelm Imaging Research dosahují fotografie vytištěné na fotografický papír HP Premium Plus Photo Paper a na fotografické tiskárně HP Photosmart 8150 odolnost vůči blednutí minimálně 82 let při použití tří inkoustů v tříbarevné inkoustové tiskové kazetě HP č. 343 nebo 344, minimálně 108 let při použití šesti inkoustů v kazetě č. 343 nebo 344 a č. 348 a minimálně 115 let při použití šedé fotografické kazety HP č. 100 pro černobílý tisk.
Testy pro nové tiskové systémy s osmi inkousty právě probíhají v laboratořích Wilhelm Imaging Research. Podle výsledků interních testů HP budou fotografie vytištěné těmito inkousty na fotografický papír HP Premium Plus Photo Paper proti blednutí ještě odolnější než při použití stávajících tiskových systémů s osmi inkousty.

Tiskové zprávy

Diskuse