Nokia 8800 - nový exkluzivní mobil

7. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia nabízí současným znalcům kvality a vkusu nápaditý mobilní telefon, při jehož návrhu čerpala z moderních hodinářských a klenotnických technik. Nokia 8800 se štíhlým nerezovým pouzdrem se otvírá lehkým vysunutím, které odhalí celou řadu osobitých detailů. Design telefonu byl navržen s ohledem na výjimečnou prestiž a kvalitu přístroje.

Nokia 8800 - nový exkluzivní mobil

Pro zvýšení celkového dojmu má Nokia 8800 exkluzivní zvuky a melodie, včetně všech vyzváněcích tónů a upozornění od skladatele Ryuichiho Sakamota. Přísné zaměření na detail mělo za cíl podpořit image telefonů Nokia, které se stávají oborovou normou elegance a výkonu.

Ve snaze o nastolení rovnováhy mezi formou a funkčností bylo hlavní zásadou návrhářů a inženýrů společnosti Nokia vytvořit moderní mobilní telefon, prototyp stylu a elegance, s nímž je radost pracovat a na který se dá s potěšením dívat. Hladké linie a dynamický povrch doplňují nerez ocel a pryskyřicové materiály – ocel svou pevností v tahu a odolností a pryskyřice svými organickými vlastnostmi. Výsledkem je elegantní, „lidské“ provedení z materiálů, které si na dlouho uchovají svůj půvab.

Designéři společnosti Nokia hledali inspiraci v netradičních zdrojích a použili moderní hodinářské techniky jako např. metodu lisování se vstřikováním při výrobě kovových funkčních kláves. Speciálně vyztužené sklo používané v luxusních hodinkách poskytuje přednímu displeji vyšší houževnatost a větší odolnost vůči poškrábání. Značka Nokia na zadním štítku byla chemicky leptána procesem, který se obvykle používá v hodinářství.

Výsuvný mechanismus telefonu Nokia 8800 je další sondou do oblasti funkčního designu. Pomocí bistabilního pružinového mechanismu a nerezových kuličkových ložisek, které se například používají u vysoce výkonných automobilů, z ochranného pouzdra přístroje Nokia 8800 ladně vyjede klávesnice a na její zadní straně se objeví skrytý fotoaparát.

U telefonu Nokia 8800 je zřetelný i důraz na nápadité zvuky a melodie. Vyzvánění a upozornění složil na zakázku skladatel a hudebník Ryuichi Sakamoto. Sakamoto je známý neustálým balancováním na hranici hudby a technologie, experimentoval s různými hudebními styly a proslavil se populární, orchestrální a filmovou hudbou.

Sakamoto se nechal inspirovat moderními liniemi a organickými křivkami a složil pro telefon Nokia 8800 hudební doprovod, který vystihuje esenci a emoce, jež působí na srdce i mysl. Jeho tvorba čerpá z vize kosmopolitního uživatele přístroje Nokia 8800, který je v neustálém pohybu a chce se odlišit v šedivém světě velkoměst jako New York, Paříž, Sydney, Šanghaj nebo Praha.

„Důmyslnost a vytříbenost jsou požadavky na moderní špičkový design, protože oslovují spotřebitele, kteří si vysoce cení kvality a věnují pozornost detailu,“ vysvětluje Frank Nuovo, hlavní designér společnosti Nokia. „Jsme přesvědčeni, že Nokia 8800 patří do tohoto panteonu ikonických produktů – je to důmyslný mobilní komunikační přístroj, který si nenápadně získává uznání a obdiv ostatních milovníků vytříbeného vkusu.“

Předpokládá se, že distribuce telefonu Nokia 8800 bude na vybraných trzích zahájena ve druhém čtvrtletí roku 2005.