Serverová řešení ASUS - aktualizace BIOS na 64-bitovou platformu

11. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Serverová řešení ASUS nabízí možnost aktualizace systému BIOS na novou 64-bitovou platformu

Brno, 11. 4. 2005 - Společnost ASUS, přední výrobce základních desek a serverových řešení, představila, v návaznosti na uvedení nejnovějšího 64-bitového procesoru Intel® Xeon s 2 MB L2 Cache (kódové označení Irwindale), aktualizace systému BIOS (Basic Input/Output System) pro své serverové systémy a serverové desky. Jedná se o velice důležitý krok při přechodu do éry 64 bitů.

Serverová řešení ASUS, na která se nová verze systému BIOS vztahuje, zůstanou kompatibilní se stávajícími 32-bitovými systémy, umožní však v budoucnu snadný přechod na nové 64-bitové technologie. Serverová řešení, která vychází z nové 64-bitové platformy Xeon, podporují 2 MB L2 Cache, která významně urychluje provádění instrukcí, načítání dat a aktualizace.

Nejnovější technologie, jako je rozhraní PCI Express nebo paměť DDR-II, pomáhají eliminovat výkonově slabá místa způsobená omezeným datovým pásmem. Ti, kteří jsou se stávajícími specifikacemi spokojeni, získají díky novým řešením ASUS jak podporu stávajících aplikací, tak možnost přejít v případě potřeby kdykoliv na novější verzi. Jedním z příkladů je řada základních desek ASUS NCL-DS1, která podporuje jak dvoukanálové paměti DDR 333, tak paměti DDR-II 400.

Serverová řešení ASUS s podporou 64-bitového procesoru Xeon s 2 MB L2 Cache
Čipová sada Serverové desky ASUS Serverové barebone systémy ASUS
Intel 82875P NCCH-DL AP1720-E2
Intel E7320 NCLV-DANCLV-DSNCLV-D AP1600R-E2(BA2)AP1710-E1
Intel E7520 NCL-DS1NCL-DS AP1600R-E2(CS3)AP2400R-E2
Intel E7525 NCT-DNCT-DA

Intel E7210 NCCH-DRNCCH-DRA

Poznámka: nové verze systému BIOS lze stáhnout na stránkách společnosti ASUS: www.asus.com

Mezi hlavní funkce, které nový procesor Intel podporuje, patří technologie EM64T a EIST.

· Technologie EM64T (Extended Memory 64 Technology) představuje vylepšení původní architektury Intel IA-32, která umožňuje procesorům spouštět nově vytvořený 64-bitový kód a přistupovat k většímu úseku paměti. Této technologie využijí zejména aplikace pro práci s digitálními médii, které díky ní získají možnost dosahovat kvalitních výsledků v oblasti video/audio či 3D vykreslování.

· Technologie EIST (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) umožňuje automaticky měnit napětí jádra procesoru a jeho takt v návaznosti na množství požadovaných systémových zdrojů. Výsledkem je nižší spotřeba energie a méně vzniklého tepla.

Pro servery či pracovní stanice s dvouprocesorovou architekturou nabízí řešení ASUS větší šířku datového pásma na systémové sběrnici, paměti a vstupních/výstupních zařízeních. Výhodou je zejména vyšší výkon a vysoká škálovatelnost systému. Tato řešení jsou vhodná zejména pro ty uživatele, kteří požadují vysoce výkonné systémy.

Serverová řešení ASUS umožňují výměnu disků Serial ATA a SCSI za chodu, včetně možnosti ochrany dat pomocí technologie RAID. Více informací o serverových řešeních společnosti ASUS naleznete na stránkách společnosti na adrese www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse