IBM - generální partner LinuxExpo

12. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Ve dnech 12. až 14. dubna 2005 se uskuteční již pátý ročník veletrhu LinuxExpo

    Kapitoly článku:


  • #

Připojte se k IBM, generálnímu partnerovi tohoto ročníku LinuxExpo. LinuxExpo je klíčovou událostí z hlediska obsahu a nabídky linuxových a open source technologií ve střední Evropě. Přijměte pozvání na konferenci LinuxExpo, která proběhne ve dnech 12. až 14. dubna v Hotelu Olympik v Praze 8, abyste se dozvěděli, jak každá organizace může dosáhnout výrazných úspor nákladů a přitom zabezpečit zvyšování produktivity a spolehlivosti. Program konference nabízí souhrnný přehled o nejzajímavějších tématech současnosti, týkajících se Linuxu a otevřených standardů.

Využijte také příležitosti navštívit stánek IBM a seznámit se s nejnovějšími demonstracemi komplexních obchodních řešení, v nichž hrají hlavní roli systémy IBM eServer, IBM middleware a široká nabídka služeb.

První konferenční blok v úterý 12.4. bude patřit společnosti IBM. O softwarových řešeních a strategii IBM vzhledem k Linuxu a otevřeným standardům pojedná úvodní přednáška Toma Boonena, který je v IBM zodpovědný za prodej softwaru Linux v regionu CEMA. Novou platformu IBM eServer OpenPower s technologií POWER5 představí Milan Král, pSeries Sales Manager IBM Česká republika. Současnosti, budoucnosti a vývoji otevřených technologií se bude ve svém příspěvku věnovat Greg Bogochwalski, Sales Director ze společnosti RedHat. Praktickým přínosem Linux@IBM s ohledem na typická řešení podnikové IT infrastruktury postavená na otevřených standardech se bude zabývat David Enc ze softwarové skupiny IBM Česká republika.

IBM nabízí řešení založená na platformě Linuxu, která znamenají úsporu nákladů a zvýšení produktivity a která umožňují vyjít plně vstříc výzvám a příležitostem ze strany obchodních partnerů, konkurentů a zákazníků. IBM poskytuje nejširší podporu Linuxu prostřednictvím svého hardwaru, softwaru i služeb a aktivně podporuje jeho růst. Jasným důkazem je i založení IBM Linux Technology Center, kde specialisté hledají nové možnosti rozvoje Linuxu a jeho propojení se službami IBM. Jedním z posledních kroků v tomto roce bylo uvolnění přístupu ke klíčovým inovacím, chráněným pěti sty softwarovými patenty IBM, jednotlivcům a skupinám, jež pracují na open source softwaru. Jedná se o největší závazek na zpřístupnění patentů, jaký kdy byl v této oblasti učiněn. Tento krok představuje zásadní posun ve způsobu správy a použití portfolia duševního vlastnictví. Uvolněné patenty tak mohou fungovat jako platforma pro další inovace v oblastech širokého zájmu vývojářů a uživatelů informačních technologií.

Program konference LinuxExpo v úterý 12.4.
9:30-10:15 Softwarové produkty IBM a strategie pro Linux

Portfolio IBM Software nabízí ucelenou řadu řešení pro operační systém Linux. Nejedná se pouze o serverové komponenty, ale i o klientská řešení. Přednáška blíže představí hlavní softwarové produkty IBM v této oblasti, ukáže další směr rozvoje a přiblíží posluchačům možnosti nasazení Linux řešení v praxi.
Přednášející: Tom Boonen; LINUX Software Sales Manager, IBM CEMA

10:30- 11:15 IBM eServer OpenPower - nová platforma s technologií POWER5 optimalizovaná pro Linux
Společnost IBM opět potvrzuje svou náklonnost k otevřeným standardům a představuje novou platformu optimalizovanou pro operační systém Linux. Je založena na technologii POWER5 zajišťující mimořádný výkon, spolehlivost, rozšiřitelnost, disponuje bezkonkurenčními virtualizačními technologiemi inspirovanými systémy mainframe a vyznačuje se velmi přijatelnou cenou. Přijďte si poslechnout, co všechno Vám přinese Linux na platformě OpenPower.

Přednášející: Milan Král; pSeries Sales Manager, IBM Česká republika

11:30- 12:30 Současnost, budoucnost a vývoj otevřených technologií
Společnost RedHat právě ohlásila novou verzi operačního prostředí RedHat Enterprise Linux 4. Chcete se dozvědět, co nového vám může nabídnout? Tušíte, jaká budoucnost čeká Linux a jakým směrem by mohl směřovat jeho vývoj? A víte, kde všude se s tímto operačním systémem můžete setkat v praxi již dnes? Na tyto a další zajímavé otázky vám bude připraven odpovědět zástupce hlavního distributora RedHat.

Přednášející: Greg Bogochwalski; Sales Director, VDEL RedHat Master Distribution

12:30- 13:15 Typická řešení podnikové IT infrastruktury postavená na otevřených standardech aneb co nám Linux@IBM přináší v praxi

V této prezentaci bude demonstrována případová studie nasazení operačního systému Linux jak na straně serverů, tak na straně koncových stanic. V rámci celého řešení jsou využívány IBM eServery a IBM Software. Jaké toto řešení přináší praktické výhody se přijďte sami přesvědčit.

Přednášející: David Enc, Software Specialist, IBM Česká republika

Bližší informace naleznete na www.linuxexpo.cz

    Kapitoly článku:


  • #
Tiskové zprávy

Diskuse