Základní deska ASUS P5ND2-SLI Deluxe - možnosti přetaktování

15. 4. 2005 17:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Základní deska ASUS P5ND2-SLI Deluxe s rozsáhlými možnostmi přetaktování a s funkcí SLI

Základní deska ASUS P5ND2-SLI Deluxe - možnosti přetaktování

Brno, 15. 4. 2005 - Společnost ASUSTeK Computer Inc (ASUS), celosvětový přední výrobce základních desek, oznámil novou řadu základních desek s označením P5ND2-SLI Deluxe, která vyniká bohatými možnostmi pro přetaktování a funkcí SLI. Kromě těchto inovačních technologií využívají desky řady P5ND2-SLI Deluxe také vyšší frekvence FSB a pamětí DDR-II, které umožňují rychlejší zpracování požadavků a zajišťují rychlejší přístup k paměti.

Technologie ASUS pro přetaktování
Desky řady P5ND2-SLI Deluxe nabízí rozsáhlé spektrum funkcí určených pro přetaktování. Tato inovační řešení zvýší celkový výkon vašeho systému a urychlí zpracování požadavků a práci v prostředí sítě. Díky těmto funkcím budou moci uživatelé používat své počítače naplno, aniž by se museli obávat nestabilního prostředí.

· AI NOS dokáže zvýšit výkon systému v okamžiku, kdy je jeho zátěž nejvyšší – například při hraní 3D her nebo při práci s multimediálními záznamy.
· CPU Lock Free umožňuje uživateli měnit multiplikátor na čtrnáctinásobnou hodnotu a tím poskytnout dostatečně vysokou frekvenci FSB, která je pro rychlejší výkon nezbytnou ingrediencí.
· PEG (PCI Express Graphics) Link představuje nejnovější technologii, která svým uživatelům umožňuje zvýšit paměť GPU a VGA prostřednictvím systému BIOS, jenž je součástí základní desky. Tuto technologii ocení všichni ti, kteří požadují prvotřídní kvalitu grafického výstupu.
· Precision Tweaker byl vytvořen pro ty, kteří to s přetaktováním myslí vážně. Tento nástroj nabízí nastavení pro všechny důležité oblasti systému, jako jsou procesor, paměť, rozhraní PCI-Express nebo sběrnice FSB, s jejichž pomocí umožňuje uživatelům dosahovat nejvyššího možného výkonu.
· Serial ATA on the Go představuje novou specifikaci externího portu SATA o rychlosti 3 Gb/s, který přináší vyšší škálovatelnost systému a dvojnásobnou šířku datového pásma potřebného pro rychlou práci s daty.

Nativní podpora pamětí DDR-II 720 a technologie EM64T
Přestože podporuje čipová sada nVidia nForce4 SLI – Intel Edition pouze paměti typu DDR-II 667/533, vývojářům společnosti ASUS se podařilo odhalit její skutečný potenciál. Řada základních desek s označením P5ND2-SLI Deluxe přichází s nativní podporou paměťových modulů DDR-II 720, které odbourávají problémy s problematickými místy při přetaktování procesoru i paměti. Díky podpoře procesorů využívající FSB o frekvenci 1066 MHz nabízí desky řady P5ND2-SLI Deluxe vynikající výkon i pro ty nejnáročnější aplikace. Tato řada základních desek byla vyvíjena v úzké spolupráci se společnostmi nVidia a Corsair, díky čemuž je plně optimalizována pro použití s výkonnými paměťmi Corsair Memory. Tato paměť je současně jedinou doporučenou výkonnou pamětí pro novou platformu nVidia nForce4 SLI – Intel Edition.
Desky řady P5ND2-SLI Deluxe navíc podporují technologii EM64T (Intel Extended Memory 64 Technology), která umožňuje procesorům provádět 64-bitové instrukce a přistupovat rychleji k paměti. Tuto funkci ocení všichni ti, kteří využívají náročné multimediální aplikace, jako například digitální střižny, hudební studia nebo náročné 3D programy.

Funkce ASUS SLI

ASUS SLI představuje nejenom prostředí pro provoz více karet současně, ale také nástroj, jehož prostřednictvím může uživatel volit mezi využitím jedné či obou grafických karet. Zatímco funkce pro snížení vyzařování tepla zaručují rychlý a stabilní chod systému, technologie EZ Plug a EZ Selector pomáhají uživateli s celkovým nastavením systému.

Technologie Two-Slot Thermal představuje nové specifické umístění duálních grafických karet. Obě karty se nachází v takové vzdálenosti, aby mezi nimi proudilo dostatečné množství vzduchu, které zabraňuje kumulaci tepla na citlivých místech.
Fan-less Design představuje novou technologii společnosti ASUS pro zajištění dobrého odvodu vygenerovaného tepla. Díky této technologii je chlazení jednotlivých komponent výrazně efektivnější.
EZ Plug představuje nový čtyřpinový konektor nacházející se vedle slotů PCI Express. Jedná se o patentovanou technologii společnosti ASUS, která zajišťuje stabilní a spolehlivý zdroj energie, který je pro hladký chod počítače nezbytný.
EZ Selector představuje funkci, v jejímž středu stojí výběrová karta, která umožňuje uživateli volit mezi režimem SLI (obě grafické karty jsou zapojené) a normálním režimem (aktivní je pouze jedna grafická karta). Tento přepínač vychází ze speciálního návrhu patice, která významně usnadňuje vkládání a vyjímání výběrové karty.

Tiskové zprávy

Diskuse