Prestigio uvádi ultratenkou 20GB databanku Pocket Drive

22. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Ultratenká 20GB databanka Pocket Drive otevírá novou řadu výrobků Prestigio



Praha, 21. dubna 2005 – Společnost Prestigio, jedna z nejdynamičtěji se rozvíjejících mezinárodních společností působící v oblasti mobilní a zobrazovací techniky, dnes představila novou produktovou řadu pro spotřebitelský trh, kterou jsou mobilní datová úložiště. Prvním produktem, který tuto řadu otevírá, je elegantní a velice tenká a lehká přenosná databanka o kapacitě 20 GB, jejímž srdcem je pevný disk velikosti 1,8“ s možností připojení přes rozhraní USB 2.0. Tento unikátní produkt dorazí na pulty prodejen po celé Evropě, na Středním východě a v Africe koncem dubna.

Nová přenosná databanka vyniká zejména minimálními rozměry (šířka 75 mm, délka 79 mm a výška pouze 11 mm) a takřka kolibří váhou (95 gramů), což z ní dělá ideální datové úložiště pro ty, kteří potřebují mít svá pracovní data vždy při ruce. Tento výrobek ocení ale i běžní uživatelé, kteří často přenáší svá data (soubory, fotografie, filmy nebo hudbu) z počítače na počítač. Pocket Drive je skutečným zařízením typu Plug&Play – stačí jej připojit k USB portu počítače a již můžete přenášet data rychlostí 480 MB/s bez nutnosti instalace jakéhokoliv obslužného programu.

Nový Pocket Drive není pouze dalším přenosným diskem na trhu. Toto zařízení je přesně takové, jaké má správné mobilní zařízení být: rozměrově malé, ultralehké, s vysokou úložnou kapacitou, robustním designem a s rozhraním USB, které nevyžaduje žádné další přídavné kabely. Toto zařízení je natolik malé, že se vejde bez problémů i do kapsičky u košile, přesto dostatečně velké na to, aby uneslo všechna vaše data, fotografie, písničky nebo filmy. Instalace této extrémně rychlé kapesní databanky trvá pouze několik sekund a je plně kompatibilní s kterýmkoliv počítačem s rozhraním USB 2.0 nebo USB 1.1. Přídavný program, který je součástí balení, navíc umožňuje uživatelům zálohovat i obnovovat stav počítače v jediném okamžiku.

Doporučená prodejní cena pro koncové uživatele v Evropě činí 119 euro.


Tiskové zprávy

Diskuse