Základní deska P5WD2 Premium s čipovou sadou Intel 955X

21. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítače, které se přizpůsobí vašemu životnímu stylu. Základní deska P5WD2 Premium s novými inteligentními funkcemi, čipovou sadou Intel 955X a platformou pro procesor se dvěma jádry

Základní deska P5WD2 Premium s čipovou sadou Intel 955X

Praha, 18. dubna 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), celosvětový přední výrobce základních desek, oznámil základní desku P5WD2 Premium vycházející z nově uvedené čipové sady Intel 955X. Aby dokázala uspokojit každodenní potřeby uživatelů, nabízí tato deska hned několik funkcí (ASUS Intelligence), které přináší vylepšení zejména v oblasti bezdrátových spojení, bezhlučného chlazení, práce s TV a automatického přizpůsobení výkonu. Spolu s možností osazení procesorem se dvěma jádry představuje deska P5WD2 Premium kompletní produkt pro provoz náročných aplikací a nevšední uživatelský zážitek.

„Deska P5WD2 Premium s funkcí AI Life je tím, co spojuje životní styl se světem osobních počítačů. Uživatelé, kteří se pro tuto desku rozhodnou, budou moci vychutnat nejenom prvotřídní podání digitální televize a zvuku v kvalitě Dolby, ale také vyšší výkon a lepší práci s bezdrátovými technologiemi,“ prohlásil Joe Hsieh, ředitel divize ASUS Motherboard Business. „Nechceme uživatele nutit k tomu, aby měnili svůj život kvůli počítačům. Přesně naopak – chceme obohatit jejich životy.“

Základní deska P5WD2 Premium je první uvedenou základní deskou nové řady AI Life Series. Ta přináší několik nových technologií, jako jsou WiFi TV, AI Quiet a Stack Cool 2.

Karta WiFi-TV
Práce s bezdrátovými zařízeními a zábava jsou synonymy pro osobní počítače 21. století. Základní desky řady AI Life přináší obě tyto vlastnosti ve formě jediného integrovaného řešení.
Kompletně bezdrátová řešení
Díky podpoře standardů IEEE 802.11 a/b/g v jediném řešení představuje PCI karta WiFi-TV prostředek pro snadnou práci s digitálními zařízeními nebo bezdrátovým připojením k internetu. Sdílení fotografií, videozáznamů nebo hudby ve formátu MP3 mezi dvěma bezdrátovými zařízeními se nyní obejde bez jediného kabelu. Unikátní průvodce připojením pak výrazně usnadňuje vytváření bezdrátové sítě.
Televize nové generace
Konec výdajům za osobní videopřehrávače. Nová karta WiFi-TV s podporou funkcí TV tuneru umožňuje uživatelům sledovat, nahrávat, zastavovat či přehrávat své nejoblíbenější filmové scény nebo sportovní zápasy v reálném čase! Tato karta podporuje standardy analogové televize, digitální televize typu DVB-T a FM rádia. Mezi oběma typy televizního signálu (jsou-li v dané lokalitě dostupné) pak může uživatel přepínat prostřednictvím jednoduchého ovladače na obrazovce.

AI Quiet
Vzhledem k tomu, že osobní počítače hrají v životě stále větší a významnější roli, vzrůstají také požadavky na jejich tichý chod. Nikdo již nechce při sledování filmů nebo poslechu hudby poslouchat hučící větráčky. Funkce ASUS AI Quiet dynamicky řídí rychlost procesoru a pomáhá tak snížit jeho teplotu a rychlost, kterou se větráčky otáčí.

Stack Cool 2
Technologie Stack Cool 2 vyvinutá společností ASUS představuje revoluční řešení pro chlazení osobních počítačů, které nevyužívá větráčků a zaručuje absolutně tichý chod. Teplo generované počítačovými komponentami odvádí na druhou stranu speciálně navrženého tištěného obvodu, který pomáhá toto přebytečné teplo efektivně eliminovat. Výsledkem je pokles průměrné teploty až o 20 °C.

Čipová sada Intel 955X
Intel 955X představuje nejnovější čipovou sadu, kterou lze osadit až 8 GB dvoukanálové paměti DDR-II 667, sběrnicí FSB o frekvencích 1066/800 MHz, grafickou kartou s rozhraním PCI Express x16 a procesorem se dvěma jádry. Tyto parametry předurčují tuto čipovou sadu k použití v multimediálních sestavách či sestavách určených pro zábavu. Díky čtveřici portů Serial ATA řízených řadičem SATA RAID o rychlosti 3Gb/s, který je součástí ICH7R Southbridge, dokáže čipová sada Intel 955X uspokojit i ty nejnáročnější požadavky na výkon a zabezpečení dat.

Výjimečný výkon
Procesory se dvěma jádry přináší dosud nevídaný výkon. Tato vyspělá technologie, která využívá dvou fyzických jader procesoru, z nichž každé má svou vlastní vyhrazenou L2 Cache, dokáže uspokojit neustále vzrůstající požadavky na výpočetní výkon. Aby bylo možné dosáhnout nejvyššího možného výkonu pamětí, zasáhli vývojáři společnosti ASUS také do způsobu práce s ní. Nativní podpora pamětí DDR-II 800, která významnou měrou zvyšuje výkon počítače, pomáhá odstranit úzká hrdla, která bývají při přetaktování procesoru a paměti častým problémem.

Universal PCI Express
Technologie Universal PCI Express umožňuje uživatelům plně využít možností rozhraní Southbridge PCI Express. Díky této technologii mohou uživatelé zapojit v rámci jedné základní desky dvě grafické karty s rozhraním PCI Express. Po zapojení zařízení přes rozhraní PCI Express provede přepínač ASUS jejich rychlou detekci a sám navrhne nejvhodnější rozdělení volných prostředků mezi ně.

Technické parametry:
Čipová sada: Intel 955X/ICH7R
FSB: 1066/800/533 MHz
Paměť: DDR-II 800/677/533 MHz
Rozšíření: 1\xD7 PCIe x16, 1\xD7 Universal PCIe (možno až x4), 1\xD7 PCIe x1, 3\xD7 PCI slot
Dual-Gigabit LAN
6\xD7 port Serial ATA 3 Gb/s vč. 1 externího
WiFi-a/b/g (volitelně)
DTV (DVB-T)/Analog TV/FM rádio (volitelně)

Tiskové zprávy

Diskuse