Nokia 5140i - pro sportovní nadšence

26. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Sportovní Nokia 5140i: ideální partner při tréninku pro sportovní nadšence. První telefon Nokia, který bude v souladu s budoucí evropskou legislativou

Nokia 5140i - pro sportovní nadšence

Espoo, Finsko – Nokia dnes představila sportovní telefon Nokia 5140i vybavený fotoaparátem, a doplnila tak novinkovou řadu o funkcemi nabitý telefon určený pro vyznavače aktivního životního stylu. Třípásmová Nokia 5140i fungující v sítích EGSM 900 a GSM 1800/1900 je díky své odolnosti proti prachu i vlhkosti spojené s celkovou mechanickou pevností ideálním společníkem pro outdoorové sportovní aktivity. Nokia 5140i by měla opustit startovní čáru a objevit se na pultech obchodů ve druhém čtvrtletí roku 2005.

„Nokia 5140i je mobilní telefon určený pro vyznavače aktivního životního stylu, který vhodně doplňuje jejich život v neustálém pohybu. Díky bohaté sadě funkcí a rozsáhlým možnostem práce se zprávami umožňuje Nokia 5140i sportovním nadšencům trávícím spoustu času sportem nebo outdoorovými aktivitami zůstat v nepřetržitém kontaktu, ať už se věnují intenzivnímu tréninku nebo odpočinkové vycházce,“ uvádí Tomi Paatsila, viceprezident divize Mobile Phones společnosti Nokia.

Funkce telefonu Nokia 5140i byly navrženy tak, aby uživatelům poskytly potřebnou motivaci při tréninku nebo jim zpříjemnily přestávky mezi sportovními výkony. Díky aplikaci Fitness Coach se Nokia 5140i může stát osobním trenérem, který je uživateli stále k dispozici a pomůže mu doběhnout ještě o kousek dál nebo dotáhnout do konce poslední sadu cviků. Aplikace Fitness Coach uživatelům také umožňuje průběžně sledovat své sportovní výkony prostřednictvím SMS nebo se o dosažené výsledky podělit se skutečným trenérem nebo s dalšími sportovci. Při sportování uživatele na příchozí hovory upozorní vyzváněcí melodie ve formátu MP3 a potřebnou energii mu pomůže načerpat FM rádio. Díky vylepšeným funkcím Push to Talk umožňuje Nokia 5140i uživatelům pohodlně stiskem jediného tlačítka koordinovat sportovní aktivity nebo povzbudit přátele či spoluhráče – a to jak jednotlivce, tak i celý tým najednou. Zvukové zprávy Nokia Xpress zase zaručí, že si uživatel udrží tempo i při komunikaci s okolním světem. Díky vestavěnému fotoaparátu s rozlišením VGA je možné dokonce zaznamenat a s ostatními se podělit o to nejlepší z dosažených sportovních výkonů.

Kromě vyspělé technologie, robustního a atraktivního vzhledu splní Nokia 5140i i požadavky budoucí evropské směrnice týkající se ochrany životního prostředí (2002/95/ES, o omezení používání nebezpečných látek v elektrotechnice), a to s více než ročním předstihem. „Nokia 5140i si udržuje místo na špici pelotonu i pokud jde o ochranu životního prostředí,“ vysvětluje Olli-Pekka M\xE4kirintala, ředitel pro Environmental Management divize Mobile Phones společnosti Nokia. „Nokia 5140i je navržena tak, aby splňovala požadavky budoucí směrnice EU o ukončení používání zakázaných látek, a to s velkým předstihem před datem, kdy tato legislativa vstoupí v platnost, tj. před červnem 2006. Jakožto společnost stojící v čele trhu s mobilními zařízeními jsme my – a také naši dodavatelé – vynaložili velké úsilí, abychom těmto novým požadavkům vyhověli už dnes.”

Osvědčení společníci zůstávají na stejné trati

Nokia 5140i dále navazuje na úspěšnou spolupráci „tréninkových partnerů“ – společností Nokia a Polar Electro, která je jedním z předních světových výrobců sportovního vybavení a přístrojů na sledování srdečního tepu. Atletům nabízí telefon Nokia 5140i možnost snadného připojení k profesionální řadě sportovních hodinek společnosti Polar určených pro použití při fitness, běhu, cyklistice a při outdoorových sportech. Okamžitě po skončení tréninku je možno data zaznamenaná během sportování přenést do telefonu Nokia 5140i a graficky si je zobrazit na jeho jasném displeji. Nokia 5140i tak dále propojuje životní styl se sportem a umožňuje připojení populárních modelů sportovních hodinek firmy Polar S625X a S725 určených pro použití při běhu a cyklistice. Kromě toho sportovní funkce telefonu Nokia 5140i doplňuje také celá řada outdoorových sportovních hodinek značky Polar, jako např. modely AXN 500 a AXN 700 a také plánovaný model Fitness F55 určený pro sledování srdečního tepu.

Tiskové zprávy

Diskuse