Yahoo! dobývá chytré telefony Nokia

26. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Yahoo! dobývá chytré telefony Nokia. Široký výběr předinstalovaných internetových služeb Yahoo! na přístrojích Nokia s platformou Series 60

26. dubna – Společnost Nokia, která stojí v čele světového trhu s mobilními zařízeními, a internetový portál Yahoo!, světová jednička v poskytování internetových služeb, dnes oznámily uzavření smlouvy, která umožňuje milionům uživatelů chytrých telefonů Nokia neustálý přístup k informacím, zábavě a kontaktům prostřednictvím internetových služeb Yahoo! Mezi první služby Yahoo! dostupné prostřednictvím telefonů Nokia pracujících na platformě Series 60, budou patřit datové komunikační služby jako např. e mail, služby z oblasti zábavy jako např. vyzváněcí tóny, tapety nebo hry ke stažení a dále také služba Yahoo! Search for Mobile.

„Přístup k informacím a zábavě a možnost být v kontaktu kdykoliv a kdekoliv chcete, na tom je postavena naše vize online mobilního života,“ uvedl Harry Santam\xE4ki, viceprezident oddělení Strategy and Business Development divize Nokia Multimedia. „Naše dohoda se společností Yahoo! je progresivním krokem směrem k životnímu stylu „online“: zákazníkům umožňujeme snadný přístup na internet a do emailové služby Yahoo! na jejich mobilních zařízeních a také pohodlný způsob stahování obsahu, ať jsou kdekoli.“

Juha Varelius, viceprezident a marketingový ředitel společnosti Yahoo! Mobile uvedl: „Mobilní komunikace se stávají stále důležitější součástí života spotřebitelů po celém světě. Tato mezinárodní spolupráce mezi společnostmi Yahoo! a Nokia jim umožní využívat internetové služby Yahoo! na svém telefonu Nokia a mít tak přístup k řadě důležitých aplikací kdykoli a kdekoli."

Společnost Nokia je prvním výrobcem mobilních telefonů postavených na platformě Symbian, který distribuuje na svých zařízeních služby Yahoo! na tak velkém území zahrnujícím evropské i asijské trhy včetně Austrálie, Číny, Francie, Německa, Indie, Indonésie, Malajsie, Filipín, Španělska a Velké Británie. Mezi první zařízení Nokia, která budou podporovat internetové služby Yahoo!, patří telefony Nokia 6680, Nokia 6681 a Nokia 6630. Další podporovaná zařízení budou oznámena 27. dubna. Majitelé stávajících telefonů Nokia 6680, Nokia 6681 a Nokia 6630 na výše zmiňovaných trzích, si budou moci příslušné aplikace nahrát prostřednictvím mobilní sítě, a to od druhé poloviny roku 2005.

Tiskové zprávy

Diskuse