Nokia představuje prestižní řadu produktů: Nsérie

27. 4. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia představuje prestižní řadu produktů: Nsérie. Kombinace špičkových technologií a exkluzivních materiálů pro náročné zákazníky

Nokia představuje prestižní řadu produktů: Nsérie

Společnost Nokia dnes představila první tři přístroje nové řady produktů Nsérie. Přístroje zařazené do této řady se od běžných multimediálních telefonů liší maximalistickým důrazem na nejmodernější technologie a exkluzivní materiály ve spojení se snadným ovládáním. Produkty této řady budou mít odlišné označení začínající písmenem N následované dvojmístným číselným kódem produktu.

Nokia N90 přináší špičkovou kvalitu fotografování díky kombinaci 2 megapixelového snímače a optiky Carl Zeiss. Dále přináší kvalitu MPEG4 videa srovnatelnou s VHS, superjemný displej se čtyřnásobným rozlišením oproti běžným multimediálním telefonům, flexibilně přizpůsobitelný tvar přístroje (režim focení, natáčení videa a telefonování) a další moderní technologie.

Nokia N91 je přístroj optimalizovaný pro poslech hudby. Přináší kapacitu až pro 3.000 písní díky integrovanému 4GB pevnému disku, standardní 3.5mm konektor pro připojení sluchátek, snadné a rychlé propojení s počítačem přes USB 2.0, podporu hudebních formátů MP3, MP4, AAC a WMA, speciální tlačítka pro ovládání hudby včetně hardwarového zámku klávesnice a díky podpoře rychlých dat (EDGE, WCDMA, WiFi) neustálý přístup k téměř všem písním online.

Nokia N70 je exkluzivní chytrý mutlimediální telefon.

Všechny tyto tři produkty přinášejí podporu sítí třetí generace WCDMA, rychlých dat EDGE, jsou založené na nejrozšířenější platformě pro chytré telefony Symbian Series60 (dle poslední studie společnosti Gartner s více než 80 % trhu), nabízejí fotoaparát se snímačem 2 megapixely, možnost číst a posílat e-maily včetně příloh, snadný tisk s technologií XpressPrint, internetový prohlížeč, atd.

Předpokládá se, že Nokia N90 bude k dispozici v polovině roku, N70 na podzim a N91 do konce roku 2005.