IBM na tenisových dvorcích Roland Garros

3. 5. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM na tenisových dvorcích Roland Garros: dvacet let spolupráce a inovací ve službách tenisu. Při organizaci pařížského grandslamu se uplatní bezdrátové technologie RFID

IBM na tenisových dvorcích Roland Garros

Už dvacet let IBM společně s pořadateli z pařížských tenisových dvorců v Roland Garros zpřístupňuje mezinárodní mistrovství Francie celému světu. Po tuto dobu IBM podporuje rozvoj a rostoucí věhlas tohoto turnaje. Svým poradenstvím, službami a nejnovější technologickou infrastrukturou umožňuje IBM nejslavnějšímu antukovému turnaji přizpůsobovat se a reagovat na aktuální výzvy, jimž čelí.

Díky tomu budou všechny informace o grandslamovém turnaji od 23. května do 5. června vysílány pro milióny tenisových fanoušků celého světa živě a bez přerušení. IBM, které je oficiálním partnerem pro informační technologie a internet u všech čtyř grandslamových turnajů, vytvořilo prezentaci technologových inovací, jež se na turnaji objeví.

Během tří soutěžních týdnů, kdy je rozhodující, aby všechno hladce fungovalo, budou technologie IBM podporovat transformaci turnaje na událost dostupnou celému světu.

Čísla mluví sama za sebe: v roce 2004 se turnaje zúčastnilo více než 370 000 diváků, zatímco v roce 1985, kdy partnerství Roland Garros/IBM začalo, to bylo 288 000 diváků. Web v době počátků turnaje ještě neexistoval. Nicméně v roce 2004 počet návštěv jeho webového serveru vzrostl o 33% proti 19,5 miliónů návštěv v roce 2003! Událost sledovalo 194 televizních stanic na pěti kontinentech, zatímco před dvaceti lety ji přenášelo „jen“ padesát televizí.

2005: tenis přechází na bezdrátové technologie
Rok 2005 přináší nová, inovativní řešení, jako například bezdrátové technologie:

1. Ilustrace využití technologie RFID v obchodech na turnaji Roland Garros:

o Automatická správa skladových zásob
o Dynamické zobrazování informací a fotografií
o Integrace s obchody urychlí vyřizování transakcí na pokladnách
2. Využití míst k sezení je maximalizováno pomocí RFID a bezdrátových technologií. Počet volných míst se bude dynamicky zobrazovat na chytrých telefonech recepčních.

IBM stejně jako po celých dvacet let neustále zdokonaluje a vyvíjí zakázkové technologie, které přinášejí aktuální informace fanouškům tenisu po celém světě:
• Tvorba, vývoj a hosting oficiálního webu turnaje www.rolandgarros.com se správou v době špičky pro zajištění trvale optimálního přístupu: spuštění 28. dubna 2005
• Zobrazování výsledků v reálném čase
• Statistiky každého zápasu
• Výpočty rychlosti míčku a směru podání hráčů

Tiskové zprávy

Diskuse