Nokia N70 - mobil s 2Mpx fotoaparátem

12. 5. 2005 16:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N70 – Slide and Shoot: nejmenší inteligentní telefon třetí generace série 60 s fotoaparátem s rozlišením 2 megapixely. Nokia N70 je součástí vysoce výkonné multimediální řady Nokia Nseries

Nokia N70 - mobil s 2Mpx fotoaparátem

Amsterdam, Cancún, Hongkong, Kuala Lumpur – Nokia představila multimediální telefon Nokia N70, kompaktní inteligentní přístroj třetí generace s překrásným designem a snadnou obsluhou, s funkcemi pro práci i zábavu a s fotoaparátem. Přístroj Nokia N70 obsahuje kompletní sadu funkcí chytrého telefonu, fotoaparát s rozlišením 2 megapixely, blesk a čelní kameru pro videohovory, stereofonní FM rádio, digitální přehrávač hudby a nové 3D hry.

„Nokia N70 dokonale ilustruje náš záměr vyrábět výkonné a komplexní telefony, které lidem pomáhají v každodenním životě. Kromě všech pokročilých funkcí umožňuje tento elegantní přístroj snadné fotografování,“ prohlásil Joe Coles, ředitel marketingu obchodní jednotky Imaging společnosti Nokia. „Hlavním důvodem, proč si dnes lidé kupují nové telefony, je fotoaparát. Předpokládáme, že do konce roku 2005 bude mít telefon s fotoaparátem přes půl miliardy lidí na celém světě.“

Snadné fotografování

Fotografování je snadné díky provedení „slide and shoot“. Posuvný kryt zadní části odkryje a automaticky spustí fotoaparát s rozlišením dva megapixely, který je tak připraven k okamžitému snímání fotografií a videa. Intuitivní posuvný kryt doplňuje integrovaný blesk, 20násobný zoom a nabídka programových režimů pro optimální kvalitu snímku v různých prostředích, například krajina, portrét, noční a sportovní fotografie. Tlačítko umístěné ze strany přístroje navíc slouží výhradně jako spoušť a nabízí uživatelům to, co očekávají od klasického fotoaparátu – stabilitu a snadnou obsluhu.

Ukládání, správa a organizace obrázků a videoklipů jsou u přístroje Nokia N70 snadné a funkční. Pomocí funkce Nokia XpressTransfer je možné všechny nové fotografie i videoklipy automaticky zkopírovat do počítače. Fotoalba vytvořená v telefonu se také automaticky ukládají do obdobných složek na počítači. Program Adobe Photoshop Album Starter Edition uživatelům poskytuje účinný nástroj pro organizaci a úpravy fotografií a videoklipů na počítači.

Nová vylepšená rotační galerie umožňuje snáze procházet obrázky a videoklipy. Obrázky lze uspořádat do prezentace a zážitek ještě podbarvit hudbou. Obrázky a videoklipy je také možné okamžitě vytisknout přímo z galerie pomocí tiskové funkce Nokia XpressPrint a kabelu USB, bezdrátově pomocí technologie Bluetooth nebo prostřednictvím karty RS-MMC (Reduced Size Dual Voltage MultiMediaCard).

Inteligentní produktivita

Nokia N70 je vynikající a účinný nástroj pro osobní a profesionální správu informací, který nabízí kompletní sortiment inteligentních funkcí, včetně velmi snadno nastavitelné funkce emailu s rozsáhlou podporou příloh, internetového prohlížeče, streaming videa a další funkce mobilní komunikace třetí generace, například obousměrné videotelefonování* a sdílení videa*. Další funkce lze nainstalovat z různých zdrojů** a organizátor umožňuje synchronizovat informace s kompatibilními počítači.

Zábava na cestách

Nokia N70 je vybavena digitálním stereo přehrávačem hudby, FM rádiem a podporou Visual Radio a při hmotnosti 126 gramů je kompaktním zařízením do kapsy. Ještě zábavnější multimediální zážitek nabízí Nokia N70 díky podpoře her S60, Java 2D a 3D, přičemž některé jsou již nainstalovány v telefonu nebo na základní kartě RS-MMC.

S rozměry pouhých 108,8 x 53 x 17,5 mm (95,9 cm3), je Nokia N70 nejmenším inteligentním telefonem třetí generace s rozlišením 2 megapixely založeným na platformě Series 60. Uvedení modelu Nokia N70 se očekává ve třetím čtvrtletí roku 2005. Později se ještě objeví varianta přístroje N70 s podporou EDGE (Enhanced Data Rate for GSM Evolution).

  • Dostupnost a cenové podmínky služeb zjistíte u svého operátora či poskytovatele služeb.
  • *Uživatelům se doporučuje instalovat aplikace pouze z ověřených zdrojů.

O produktové řadě Nokia Nseries

Nokia Nseries je produktová řada vysoce výkonných multimediálních přístrojů, které nabízejí nebývalý mobilní multimediální zážitek, protože kombinují nejmodernější technologie se stylovým designem a snadným ovládáním. Ve výrobcích řady Nokia Nseries najdou uživatelé univerzální přístroj, jehož prostřednictvím se mohou kdykoli a kdekoli bavit, vyhledávat informace či pořizovat a sdílet fotografie a video.

Tiskové zprávy

Diskuse