AMD PG Challenge.005

16. 5. 2005 15:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ProGamers s.r.o. - organizátor Mistrovství ČR v počítačových a mobilních hrách - oznamuje konání největší počítačové lan party ve Střední Evropě - AMD PG Challenge.005.

Letošní ročník nejoblíbenějšího setkání profesionálních i amatérských hráčů počítačových a mobilních her se uskuteční 23.- 26.6.2005 v Paláci Flóra v Praze. AMD PG Challenge se letos koná již po šesté (4 x v Praze a 2 x v Karlových Varech) a je kvalifikací na velké finále MČR v PC a mobilních hrách - INVEXCUP 2005. V tuto chvíli (14 dní po zahájení registrací) je přihlášeno více než 400 hráčů, přičemž ProGamers očekávají dosažení nového českého rekordu - počtu 900 najednou hrajících účastníků s vlastními počítači. Ověření rekordu provede agentura Dobrý den. Lan párty probíhá díky sponzorskému zajištění společností AMD, LEVI International, ČRa, EA a CANON. Součástí AMD PG Challenge.005 bude i finále AMD Cyber school - vědomostní soutěže českých a moravskoslezských škol o 20 počítačů LYNX. Společnost Electronic Arts - největší světový producent počítačových her - u příležitosti konání akce uvede na český a slovenský trh svou novou počítačovou hru Battelfield II. - tato hra je očekávána zejména hráči akčních her typu Counter Strike anebo Vietcong a předpokládá se že bude zařazena do seriálu MČR. Záštitu nad AMD PG Challenge.005 převzala ministryně informatiky Dana Bérová.

Více o akci naleznete na http://www.pgchallenge.com, anebo http://www.progamers.cz.

Kontakt:
Daniel Mikšovský