IBM Express v České republice

16. 5. 2005 15:12    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM rozšiřuje portfolio produktů express pro malé a střední firmy

Společnost IBM oznámila rozšíření své nabídky produktů a služeb express určených pro středně velké firmy v Evropě. Mezi deset nových produktů patří nové služby IBM Express Managed Services, řešení prodeje pro maloobchody, rozšířené portfolio IBM Product Lifecycle Management express a také nové servery a vysoce výkonné pracovní stanice express.

Kromě toho IBM oznamuje, že jeho přední obchodní partneři vyvinuli 15 řešení postavených na produktech IBM Express Portfolia, iniciativa „Built on IBM Express Portfolio“, která řeší podnikatelské výzvy současného světa. Tato řešení jsou přímo přizpůsobena potřebám středně velkých firem.

Společnost IBM se zavázala investovat 300 miliónů dolarů do nových služeb, programů, poradenství a školení, jež pomohou obchodním partnerům maximálně využít obchodní příležitosti na trhu malých a středních firem. Nyní uvádí tři nové flexibilní a modulární služby pro malé a střední firmy, které řeší zabezpečení podnikových sítí a dat, produktivitu zaměstnanců, spravovatelnost a spolehlivost IT. Jedná se o následující služby:

Služba IBM Express Managed Security Services pro zabezpečení e-mailu poskytuje čtyři moduly, které zachycují a likvidují e-maily obsahující viry, spam, pornografii a nežádoucí obsah. Tato služba nabízí za nižší cenu lepší ochranu a rychlejší reakci na nové hrozby, než jaké lze dosáhnout vlastními prostředky, a přitom dává zákazníkům jistotu, že firemní e-maily neobsahují škodlivý nebo nebezpečný obsah.

IBM Express Enhanced ServiceSuite využívá technickou podporu IBM a nabízí špičkový servis hardwaru doplněný širokou řadou volitelných služeb podpory. V heterogenních prostředích s technologiemi různých dodavatelů poskytují tyto nové služby kvalifikovaní zástupci IBM s využitím nejvyspělejších dodavatelských systémů. Mezi jejich praktické výhody patří:

• Řešení je flexibilní z hlediska skladování a přepravy náhradních dílů a může být přizpůsobeno konkrétním potřebám firmy.

• Služba je zjednodušená natolik, že zákazník jedná s jedinou kontaktní osobou. Komplexní řešení údržby je poskytováno na základě jediné prosté smlouvy, výkazu prací a faktury.

• Optimalizací infrastruktury IT toto řešení minimalizuje dobu, kdy jsou systémy mimo provoz, eliminuje narušení pracovních procesů, snižuje režijní náklady na podporu IT, pomáhá firmám předvídat a rychleji reagovat na nové problémy.

IBM Output Management Services: outsourcing a správa výstupních zařízení obvykle zahrnuje tiskárny, kopírky, faxy a skenery. Strategie „tiskněte za méně/tiskněte méně“ nabízí:

• nižší celkové náklady na vlastnictví,
• vyšší efektivitu a spokojenost zaměstnanců s procesy,
• standardizovaný, konzistentní výstup na podporu budování značky,
• možnost flexibilně přizpůsobit výstup a posílit obchodní vztahy,
• pracovníci zákazníka se mohou soustředit na své hlavní úkoly a nemusí se zabývat provozními záležitostmi,
• IBM nabízí Output Management Services jako předem připravený balíček služeb nebo jako řešení přizpůsobené konkrétním požadavkům zákazníka.

Nová iniciativa Built on IBM Express Portfolio poskytuje IBM zákazníkům středně velkých firem řešení založená na produktech express. Ta kromě nejmodernějších technologií nabízejí vyšší zabezpečení, spolehlivost, snadnou správu, nižší náklady na vlastnictví, solidní návratnost investic a nadčasovou technologii s dlouhou životností.
Alison Smith, ředitelka prodeje společnosti Digital Union, což je obchodní partner IBM, řekla: „Investice do vývoje řešení založeného na produktech IBM express se nám vrátila během čtyř měsíců od první implementace u zákazníka. Cyklus prodeje se zkrátil z obvyklých 12-18 měsíců na necelé čtyři měsíce. Je to mimo jiné zásluha rostoucího povědomí středně velkých firem, že pro ně existují produkty za velmi zajímavé ceny, které nejsou takovou vstupní zátěží.“

Další nové produkty portfolia express:
IBM SurePOS™ 300 express a SurePOS™ 500 express pro maloobchody: IBM dodává spolehlivá pokladní systémy (POS) pro odvětví maloobchodu už déle než 30 let, dodalo přes tři milióny zařízení a nainstalovalo přes dva milióny systémů ve více než 100 tisících obchodů po celém světě. Tato expresní řešení obsahují procesor Intel Celeron, pevný disk, dotykovou obrazovku, tiskárnu a pokladnu. Poskytují středně velkým firmám mimořádnou spolehlivost, výkon, flexibilitu a vynikající celkovou hodnotu.

IBM Product Lifecycle Management (PLM) express portfolio umožňuje výrobním firmám všech velikostí snadno pořídit integrované a komplexní řešení PLM s modulárními funkcemi. Finanční služby IBM Financing Advantage navíc umožňují využít praktický splátkový program s flexibilními nízkými měsíčními splátkami.

Nové systémy IBM eServer OpenPower 710 express a 720 express optimalizované pro Linux. Jedná se o předkonfigurované jedno, dvou a čtyřprocesorové systémy, jež spojují výkon a spolehlivost špičkových strojů s jednoduchostí a cenou přijatelnou i pro firmy s menším rozpočtem. Tyto servery s procesory IBM POWER5™ a operačním systémem Linux® se hodí pro provoz infrastrukturních a klíčových podnikových aplikací. Jsou také ideální pro databáze, a proto se nyní s každým modelem OpenPower express dodává zdarma CD a licence na databázi DB2 express.

Dvě nové výkonné pracovní stanice Intellistation zPro Z20 a Intellistation mPro M30 express jsou cenově atraktivní konfigurace vysoce výkonných pracovních stanic s výraznými finančními a výkonostními výhodami. Jejich škálovatelný víceprocesorový výkon je optimalizován pro výpočetně náročné aplikace.

IBM Express v České republice
Přínos nabídky IBM Express pro podnikatelský sektor dokládá i společnost Combitrading, která na českém trhu působí v oblasti čárových kódů a dalších způsobů identifikace již přes patnáct let.

Společnost potřebovala implementovat informační systém, který by zajistil jak účetní potřeby firmy, tak umožnil aktuální sledování trhu a zákazníků a rozšíření o některé specifické funkce. Mezi očekávané přínosy nového systému patřilo zvýšení vnitřní efektivity firmy, umožnění okamžité reakce na klientské požadavky a zajištění mobilního přístupu k datům.

Hlavním kritériem pro výběr dodavatele byl především celkový souhrn schopností systému, otevřenost řešení, důvěryhodnost a vysoká technologická úroveň produktu. Nakonec byl zvolen systém LCS Noris implementovaný na Intel systému IBM eServer xSeries 225.

„Zásluhou flexibility IBM Express portfolia, které nabízí optimalizované konfigurace systémů za zvýhodněnou cenu a s krátkou dodací lhůtou, byla instalace realizována podle plánu. Přesně v době, kdy jsme potřebovali najet na nový systém, který by plně pokryl všechny požadavky narůstajícího počtu našich zákazníků,“ říká o projektu Ing. Petr Panýrek, majitel firmy Combitrading.

Tiskové zprávy

Diskuse