SAGEM a SNECMA fúzují

16. 5. 2005 15:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Akcionáři Sagemu 11. května na výroční a mimořádné valné hromadě schválili fúzi se skupinou Snecma. Odsouhlasili také nový název skupiny - SAFRAN.

Akcionáři Sagemu 11. května oficiálně odsouhlasili fúzi se skupinou Snecma. Vznikla tak skupina s novým jménem SAFRAN a čtyřmi oblastmi působení: pohonné jednotky pro letectví a kosmonautiku, , obrana a bezpečnost, avionika a komunikace. Schváleny byly také hospodářské výsledky Sagemu za rok 2004. Akcionáři skupiny Snecma schválili fúzi a své konsolidované hospodářské výsledky za rok 2004 již o den dříve, na výroční valné hromadě konané 10. května 2005.

Název SAFRAN byl vybrán pro širokou škálu významů, které ve francouzském jazyce vyvolává, a které vyjadřují schopnost dobře vést skupinu ke splnění strategických cílů. Jiný význam slova, koření šafrán, navíc historicky inspiroval vznik mezinárodního obchodu. Při výběru nového jména hráli aktivní roli také zaměstnanci obou skupin – jméno bylo zvoleno z celkem 4 250 návrhů, z nichž 1 750 podali právě oni.

Obě dceřiné společnosti, SAGEM a SNECMA, si své původní názvy z marketingových důvodů uchovají i nadále. Sídlem nové skupiny SAFRAN je: 2 boulevard du Général Martial Valin, 75015 Paris, France. Více informací naleznete na www. safran-group.com

O SAGEM Communication
SAGEM je mezinárodní technologicky vysoce vyspělou skupinou. Hraje významnou roli na celosvětovém trhu mobilních telefonů a v tomto oboru je jedničkou ve Francii. Je vedoucím evropským výrobcem faxů a dodavatelem globálních řešení a multifunkčních sítí. Jedná se o třetí největší evropskou skupinu v oboru obrany a bezpečnosti, světového lídra v oblasti biometrických zařízení na bázi otisků prstů a významnou roli hraje také v oboru avioniky a palubních informačních systémů pro letadla. V současnosti SAGEM působí ve více než 20 zemích světa. Pro více informací navštivte webové stránky společnosti: www.sagem.com

O skupině SNECMA
Skupina SNECMA je jednou z vůdčích světových společností v oblasti letectví a specializuje se výrobu motorů pro letadla a helikoptéry, jak vojenské, tak i civilní, a také raketových motorů pro satelity a kosmické rakety. Snecma má osm výrobních závodů a zaměstnává téměř 9 tisíc pracovníků. Své pobočky a dceřiné společnosti má nejen v Evropě, ale také v USA.