Prototyp duálního telefonu Wi-Fi / GSM-GPRS

18. 5. 2005 12:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Calypso Wireless, Inc. (burzovní symbol Pink Sheets:CLYW), nová jednička v pokročilých bezdrátových telekomunikačních technologiích, v pondělí představila svůj prototyp duálního telefonu Wi-Fi - GSM-GPRS s typovým označením C1250i, jehož základem je čipová sada PXA od firmy Intel (index NASDAQ:INTC). Firma Calypso Wireless hodlá prezentovat svůj telefon mobilním operátorům v USA, Evropě a Latinské Americe, se kterými již podepsala dohody o mlčenlivosti a testování nových mobilních telefonů.

Firma Calypso vzbudila zájem mnoha mobilních operátorů díky své technologii ASNAP(tm), která nabízí systém umožňující mobilním operátorům a poskytovatelům internetových služeb identifikaci a autorizaci uživatelů mobilních technologií. Patentovaná technologie ASNAP(tm) firmy Calypso (číslo patentu USA 6 680 923), kterou využívá výše uvedený mobilní telefon, nabízí poskytovatelům internetových služeb a mobilním operátorům možnost zvýšení zisků díky novým službám, jako jsou například obousměrné videokonference v reálném čase. Tato technologie by také mobilním operátorům mohla přinést úsporu nákladů do nákupu dalších frekvenčních pásem a infrastruktury, protože umožní přenést část přenosové kapacity na bezdrátové sítě WLAN a na IP sítě a nabízí další potenciální zdroje příjmu.

Tým společnosti Calypso, vedený prezidentem a generálním ředitelem Georgem Schillingem v průběhu následujících týdnů představí svůj nový mobilní telefon C1250i Wi-Fi mobilním operátorům v USA a Evropě. "Věříme, že toto je významný obrat v historii naší společnosti. Naše technologie umožní mobilním operátorům podstatné navýšení tržeb a počtu zákazníků. Operátoři budou moci nabídnout služby nové generace bez nutnosti kupovat licence na další části frekvenčního spektra," říká George Schilling, prezident a generální ředitel firmy Calypso Wireless.

S novým mobilním telefonem od firmy Calypso budou uživatelé mobilní komunikace moci využívat obousměrné videokonferenční služby v reálném čase a internetovou telefonii VoIP prostřednictvím sítě WLAN, nebo se prostě přepnout do standardní mobilní sítě a využívat jejích služeb. Protože internetový prohlížeč telefonu C1250i lze použít jak uvnitř, tak vně sítě WLAN, získají zákazníci vždy přístup k internetu. Telefony C1250i rovněž umožňují výměnu zpráv mezi telefonním přístrojem a bezdrátovou sítí LAN. Mobilní telefon je vybaven baterií, na kterou lze telefonovat přibližně 4 hodiny prostřednictvím internetu (VoIP). Telefon Calypso C1250i se dodává se sluchátky (přípojka typu Mini Stereo Jack), držákem na telefon s aktivním USB kabelem a síťovým adaptérem.

Loni v září získala firmy Calypso Wireless, Inc. za svou technologii ASNAP(TM) od společnosti Frost & Sullivan cenu za největší technologický přínos roku 2004. Cena byla předána na slavnostním ceremoniálu. Rajesh Kannan, analytik společnosti Frost & Sullivan, řekl: "Inovace jako jsou mobilní telefony s přístupem k internetu a bezdrátovým sítím typu WLAN rozšiřují možnosti mobilních a Wi-Fi služeb v oblasti přenosu dat a hlasu. Moderní technologie ASNAP(TM) od firmy Calypso patří mezi takovéto inovace."

Podle průzkumu, který provedla firma In-Stat/MDR, zabývající se organizací a analýzou moderních technologií, dojde ke spojení bezdrátových hlasových služeb (VoWLAN) s mobilní technologií dříve, než si většina z nás myslí. Do roku 2006 bude většina firem vybavena mobilními telefony podporující služby VoWLAN a tyto telefony začnou také postupně pronikat do trhu domácností. "Mobilní telefon s podporou VoWLAN nabízí všechny funkce a služby běžného mobilního telefonu, plus bezdrátovou internetovou telefonii (přenos hlasu přes IP přes bezdrátovou LAN). Zákazníci získají skvělé pokrytí v oblastech, odkud nejvíce telefonují, tedy například doma či v práci a mobilní operátoři jim budou moci nabídnout internetovou telefonii levně, protože minuta volání přes bezdrátové sítě LAN stojí zlomek ceny běžného hovoru z mobilního telefonu," říká Allen Nogee, hlavní analytik firmy In-Stat/MDR.

O společnosti Calypso Wireless
Společnost Calypso Wireless vyvinula technologii ASNAP(tm), za kterou získala patent USA číslo #6 680 923 s názvem "Komunikační systém a metoda" (na stránkách http://www.uspto.gov zadejte do vyhledávání patent USA číslo 6 680 923). Tato technologie umožňuje bezproblémové přenosy hlasu, videa a dat mezi přístupovými místy do bezdrátových sítí, jako jsou například mobilní základnové stanice (GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA, apod.), a základnovými stanicemi pro přístup k internetu s krátkým dosahem (např. Wi-Fi, Bluetooth, apod.).

Patentovaná technologie ASNAP(TM) od firmy Calypso umožňuje mobilním telefonům automaticky detekovat všechny dostupné bezdrátové sítě (WLAN) a přepínat mezi jednotlivými signály ze základnových stanic a signály ze širokopásmových sítí, jako jsou například kabelové sítě, DSL sítě nebo Wi-Fi. Mobilní technologie ASNAP(TM) přinese nové služby, jako jsou například videokonference v reálném čase, PDA, apod. Tyto služby budou zákazníci moci využívat na všech mobilních přístrojích vybavených touto technologií. Firma Calypso také udělením patentu získala právo nabídnou licenci na svojí technologii hlavním mobilním operátorům, poskytovatelům internetových služeb, výrobcům mobilních telefonů a dalším výrobcům originálního příslušenství (OEM). Firma Calypso také používá svoji technologii ASNAP(TM) k vytvoření nové platformy, která by nabídla řešení pro přenos rádiového signálu ze satelitů, jako jsou například satelitní rádia XM Satellite Radio (index NASDAQ: XMSR) a Sirius Satellite Radio (index NASDAQ: SIRI) tak, aby všechna bezdrátová zařízení byla schopna tento signál zachytit a využívat. Tato platforma představuje další obrovskou možnost ke zvýšení tržeb nejen pro provozovatele satelitních rádií, poskytovatele služeb pro mobilní telefony, výrobce mobilních telefonů a zařízení, ale i pro firmu Calypso, která může získat příjem z prodeje licencí na tuto technologii.

Společnost Calypso Wireless je veřejně obchodovaná společnost se sídlem v Miami Lakes na Floridě. Kmenové akcie firmy Calypso se prodávají na burze pod označením CLYW. Více informací o společnosti Calypso Wireless, jejích výrobcích a službách najdete na firemních internetových stránkách http://www.calypsowireless.com.

Prohlášení o výhledových prohlášeních, ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995

Všechna prohlášení uvedená v této tiskové zprávě, která nemají historický charakter jsou výhledová prohlášení. Tato výhledová prohlášení jsou založena na našich aktuálních očekáváních, odhadech, předpovědích a plánech pro náš obor a vyjadřují očekávání či předpoklady vedení firmy, které podléhají změnám. Výhledová prohlášení jsou často v textu uvozena různými tvary či zápory následujících slov: očekávat, předpokládat, zamýšlet, plánovat, předpovídat, věřit, hledat, může, bude, měl by, byl by, mohl by, potenciální, pokračovat, pokračující, atp. Výhledová prohlášení nejsou zárukou budoucích výsledků firmy a podléhají rizikům, faktorům neurčitosti a předpokladům, které mohou způsobit, že se skutečné finanční výsledky firmy budou lišit od výsledků uvedených ve výhledových prohlášení.

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995. Mezi rizika a faktory neurčitosti, které mohou ovlivnit budoucí výsledky a rozvoj společnosti patří například: (a) Schopnost nabízet technologii i do budoucna, (b) Neočekávané změny na technologickém trhu, (c) Úspěchy prodejní expanze společnosti a jejích marketingových strategií, (d) Konkurence s trhem synchronizace dat, (e) Schopnost společnosti pokračovat ve financování její dlouhodobé strategie a expanze, (f) Schopnost firmy motivovat a udržet si klíčové zaměstnance a zaměstnat nové kvalifikované zaměstnance, kteří budou splňovat potřeby v oblasti kvalitních lidských zdrojů.

KONTAKT:
Calypso Wireless, Inc., Miami Lakes
Tony Drake, telefon: 305-828-1483
E-mail: tonydrake@calypsowireless.com
Internet: http://www.calypsowireless.com

Tiskové zprávy

Diskuse