Hitachi DVD kamery

18. 5. 2005 15:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové DVD kamery Hitachi. Hitachi představuje nové modely kompaktních videokamer používajících DVD jako záznamové médium.

Hitachi DVD kamery

Praha 17.5.2005 – Před pěti lety stála společnost Hitachi u zrodu první DVD kamery na světě a každý rok svůj vynález vylepšuje, aby stoprocentně uspokojila požadavky spotřebitelů. Nyní se na trh chystá pátá generace kamer nabízející patnáctiprocentní zmenšení velikosti přístrojů, čtyřicetiprocentní zmenšení záznamové DVD mechaniky a kvalitnější obraz díky novému čipsetu. Kamkodéry také spotřebují méně energie, a to znamená až o 20 % větší výdrž baterie. NA trh pčichází následující modely: DZ-MV730, DZ-MV750, DZ-MV780 a DZ-GX20.

DZ-MV730
Základní model v modelové řadě DVD kamer je určen pro méně náročné uživatele, kteří vyžadují snadné a pohodlné ovládání spojené se spolehlivostí přístroje. Kvalitní a jasný obraz zajišťuje 800K CCD, které může pořizovat záznam i v širokoúhlém formátu (16:9) a nabízí až 16x přiblížení pomocí optického zoomu. Digitálním zoomem je možné přibližovat obraz až 240x. Natáčet lze přímo na obyčejné DVD-R, na kterém už ale nelze záznam editovat. Proto jsou podporovány i přepisovatelné DVD-RAM disky, s nimiž je práce v počítači velice snadná.

DZ-MV750
Vyšší model DZ-MV750 nabízí v kompaktním stylovém provedení celou řadu vyspělých funkcí za příznivou cenu. Tento model je jakousi hranicí mezi high-endovými kamerami a běžnou nižší třídou, což ho činí ideálním společníkem pro běžné spotřebitele s vyššími nároky. Přístroj se může pochlubit čipem CCD s 800 tisíci body, možností natáčet ve formátu 16:9, 16x optickým a 240x digitálním zoomem. V příslušenství se nachází kromě jiného i softwarový balík pro editaci videa a díky velmi rychlému rozhraní USB 2.0 je přenos záznamu do počítače otázkou chvilky. Upravené „home video“ lze potom opět jednoduše přenést do kamery a vypálit na DVD-R disk, který přehraje většina stolních DVD playerů.

DZ-MV780

Druhý nejvyšší model z kamkodérů představených pro náš trh je DZ-MV780. Kamera je ještě menší než předchozí popisované přístroje, a to ji činí tou nejlepší společnicí na cesty – vždyť váží jen 420 gramů a její „míry“ jsou 51 x 86 x 123 mm. DZ-MV780 vás upoutá nejen svou krásou, ale

i technickou výbavou. O nejlepší možný obraz se stará čip CCD s rozlišením 1,3 megapixelu, který se hodí i pro pořizování statických snímků o velikosti 1280x960 bodů. Ty lze ukládat na paměťovou kartu SD (Secure Digital). Práci s pořízením záznamu či fotek vám usnadní 10x optický (240x digitální) zoom i jeho snadné a pohodlné ovládání umožňující to nejjemnější přiblížení. Ke kameře je přibalen střihový program pro editaci videa, které je možné stejně jako u předchozího modelu přenášet do počítače přes rychlé rozhraní USB 2.0.

DZ-GX20
O něco málo větší a těžší je model DZ-GX20, který ovšem nabízí nejvyspělejší funkce ze všech popisovaných přístrojů. Kamera je vybavena CCD s rozlišením 2,12 megapixelu pro ten nejostřejší obraz, velmi jasným 2,5“ LCD displejem schopným zobrazit až 200 tisíc barev a desetinásobným optickým zoomem. Přístroj neslouží pouze pro pořizování videa, ale i vytváření statických snímků. Ty je možné ukládat na SD kartu a rychle potom přenést do počítače. Pro focení je dokonce připraven vestavěný blesk. Stejně jako předchozí modely umí DZ-GX20 natáčet na přepisovatelné DVD-RAM

i běžné DVD-R podporované prakticky všemi DVD přehrávači na trhu. Aby byl výsledný dojem z vašeho domácího filmu ještě lepší, byla snížena hlučnost mechaniky o celých 20 %. Nechybí samozřejmě řada různých nastavení pro pohodlnější práci s DZ-GX20, ani příslušenství, v němž se nachází například dálkový ovladač či výměnné kryty pro úpravu vzhledu kamery.

U všech modelů je možné zvolit kvalitu záznamu, a tím ovlivnit i jeho maximální délku. Ukládání video dat probíhá na DVD-R/RAM disky o průměru 8 cm, které jsou běžně k dostání.
O společnosti HITACHI Digital Media Group

Digital Media Group, která je součástí HITACHI Europe Ltd, je odpovědná za celoevropský prodej a distribuci digitálních displejů HITACHI, spotřební elektroniky, projekčních produktů a systémů průmyslové televize.

Díky pěti klíčovým oblastem produktů má HITACHI Digital Media Group výborné postavení pro poskytování digitálních řešení pro domácnost i firmy. Mezi klíčové řady produktů patří řešení pro domácí i firemní aplikace, zahrnující plazmové televizory a plazmové monitory, LCD monitory pro domácí a kancelářské aplikace, kompletní řadu video a datových projektorů, DVD kamery a přehrávače, moderní řešení v oblasti skenování pro firmy a vládní instituce a ve své třídě nejlepší produkty pro ukládání dat na PC i přenosných počítačích.

Tiskové zprávy

Diskuse