Řada LCD televizorů Hitachi s chipem Picture Master

18. 5. 2005 15:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada televizorů Hitachi s chipem Picture Master posouvá podání barev na novou úroveň

Vyspělý chipset poprvé umožňuje zobrazit více než 68 miliard barev na plazmovém displeji a přes 1 miliardu barev na obrazovce LCD.

Praha 17.5.2005 - Společnost Hitachi oznámila svou řadu obrazovek s chipem Picture Master – ploché televizory umožňující příjem vysílání v kvalitě High Definition (s vysokým rozlišením), které jsou vybaveny panely buď s plazmovou nebo LCD technologií. Obě provedení vynikají nedostižnou kvalitou obrazu s fantastickým podáním barev a navíc nabízejí velké možnosti pro připojení dalších zařízení a mnoho funkcí, jež uživatelům zpříjemní ovládání.

K prvním modelům s technologií Picture Master patří plazmový televizor 42PD7200 s úhlopříčkou obrazu 42“ (téměř 107 cm) a LCD televizor s označením 32LD7200, který má úhlopříčku 32“ (81 cm). Oba modely byly k vidění již na CeBITu.

Televizory s chipem Picture Master podávají vynikající obraz – i při běžném televizním vysílání – díky využití vyspělé technologie a inteligentního chipsetu. Chipset se chová jako „mozek“ televizoru, zpracovává vstupní signál a podle něj přizpůsobuje obraz. Vysoká výkonnost jeho zpracování pomáhá dosáhnout rozšířené palety barev, jejichž počet u plazmového televizoru s chipem Picture Master přesahuje 68 miliard a u LCD modelu je větší než 1 miliarda, přičemž obě tyto hodnoty zdaleka převyšují jakákoli řešení jiných značek. Oba modely poskytují rovněž vysoké úrovně jasu.

Plazmový televizor 42PD7200 používá oceňovaný panel společnosti Hitachi s rozlišením 1024 x 1024 bodů a technologií ALIS (Alternate Lighting of Surfaces) a LCD televizor 32LD7200 je založen na vyspělé verzi panelu s rozlišením 1366 x 768 a technologií Super IPS (In-Plane Switching).