Acer ČR obsadil první místo v prodeji počítačů

20. 5. 2005 16:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer Czech Republic obsadila první místo v celkovém prodeji osobních počítačů a upevnila si vedení v prodeji notebooků (předběžné údaje IDC za 1. čtvrtletí 2005)

PRAHA, 18. května 2005. Údaje o trhu informačních technologií ukazují, že celkový prodej počítačů v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) v prvním čtvrtletí 2005 zaznamenal průměrný nárůst 17 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2004.

V těchto podmínkách dosáhla společnost Acer vynikajícího úspěchu: obsadila třetí místo v oblasti EMEA v celkovém prodeji osobních počítačů a vykázala roční nárůst 39,3 %.

V prodeji notebooků si společnost Acer dále upevnila v této oblasti vedoucí postavení. Dosáhla ročního nárůstu 31,4 % (v porovnání let 2005 a 2004) a posílila první místo v prodeji notebooků v oblasti EMEA, v níž její podíl na trhu v 1. čtvrtletí 2005 činil 18 %.

„Rychle se měnící trh IT dokazuje nutnost konkurovat v oblastech, v nichž se osobní počítače ve stále větší míře prosazují jako centrum mnoha funkcí souvisejících s digitální zábavou," prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer Inc. "To také byl jeden z úkolů, který jsme splnili zavedením nabídky nových komplexních řad spolehlivých výrobků. Vývoj progresivních technických řešení, která dokáže používat každý,” pokračoval Gianfranco Lanci, „ve spojení s odhodláním je podporovat konkrétními marketinkovými aktivitami a optimálními distribučními kanály nám umožnil dosáhnout těchto vynikajících hospodářských výsledků v podmínkách, které rozhodně nejsou příznivé.”

Společnost Acer Czech Republic zaznamenala vynikající výsledky v průběhu prvního čtvrtletí 2005: obsadila první místo v celkovém prodeji osobních počítačů s podílem na trhu 18,1 % a meziročním nárůstem 140,7 % a dále si upevnila v 1. čtvrtletí 2005 první místo v prodeji notebooků s podílem na trhu 38,8 % a nárůstem 152,1 %.

Společnost Acer Czech Republic dosáhla vynikajících výsledků v průběhu prvního čtvrtletí 2005 i na Slovensku: obsadila druhé místo v celkovém prodeji osobních počítačů s podílem na trhu 10,9 % a meziročním nárůstem 100,2 % a dále si upevnila v 1. čtvrtletí 2005 první místo v prodeji notebooků s podílem na trhu 30,2 % a nárůstem 106,7 %.

„Společnost Acer vždy přikládala velký význam prodeji notebooků a investovala velkou část prostředků do konstrukce technicky progresivních, komplexně vybavených, výkonných a snadno ovladatelných „mobilních“ zařízení, která splňují skutečné nároky uživatele,” prohlásil Tomáš Čech, Country Manager společnosti Acer Czech Republic. „V poslední době vývoj trhu v tomto segmentu ukázal správnost a účinnost této strategie, která nám umožnila upevnit naše vedoucí postavení v České republice i v celé oblasti EMEA.”

Společnost Acer získala uznání přijetím jasné a naprosto výjimečné strategie nepřímého prodeje v celosvětovém měřítku a je považována za jednu z nejspolehlivějších společností s nejlepší organizací na IT trhu.

Tiskové zprávy

Diskuse