Internet Security Systems rozšiřuje službu Managed Security Services

21. 5. 2005 11:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Internet Security Systems rozšiřuje službu Managed Security Services o dohled nad desktopy

Praha, 20. května 2005 – Společnost Internet Security Systems (ISS) dnes oznámila rozšíření služeb Managed Security Services také na firewally osobních počítačů (MPS – Managed Protection Service). Jedná se o ojedinělé řešení, které umožňuje společnostem urychlit a zlevnit nasazování a konfiguraci produktů ISS RealSecure® Desktop Protector a ISS Proventia® Desktop na počítače v podnikové síti. Díky rozšíření služby Managed Protection Services o službu MPS for Desktop Firewall představuje nabídka společnosti Internet Security Systems jediné řešení, které svým zákazníkům nabízí finančně zaručenou a technicky precizní ochranu na všech úrovních zabezpečení IT infrastruktury společnosti.

„Internet Security Systems stanovila nové měřítko pro služby zabývající se zabezpečením systémů. Se svými více než 1400 zákazníky po celém světě patří tato společnost ke světovým lídrům. Svou řadu prvenství nyní rozšířila o ojedinělou službu MPS for Desktop Firewall,“ prohlásil Rick Miller, viceprezident divize Managed Security Services, ISS. „Chápeme zákazníky, kteří svěřují zabezpečení své infrastruktury do našich rukou, neboť víme, jaké dopady mohou problémy s bezpečností dat na chod jejich společností mít. Právě proto jsme jedinou společností, která nabízí služby pro zabezpečení včetně možnosti finanční záruky pro případ nedodržení smluvených podmínek. Tento příslib je pro naše zákazníky zárukou jejich bezpečné infrastruktury.“

Čím více se zabezpečení sítí vyvíjelo a začalo být předmětem diskusí na téma ochrany dat před rostoucím počtem hrozeb, hackeři a jiní cyber-zločinci obrátili svou pozornost na nejzranitelnější body IT infrastruktury společnosti, kterými jsou běžné osobní počítače. Rozsáhlejší společnosti mívají rozesety po celém světě stovky či dokonce tisíce osobních počítačů – ať už notebooků nebo stolních počítačů. Mezi největší starosti oddělení IT tak patří řádná konfigurace, ochrana a aktualizace počítačů prostřednictvím nejnovějších bezpečnostních záplat a pravidel. Jsou zde však také zaměstnanci v terénu, kteří se často připojují k nezabezpečeným bezdrátovým bodům a obchází tak zabezpečenou podnikovou infrastrukturu.

Služba MPS for Desktop Firewall byla vytvořena tak, aby pomohla oddělení IT se zdlouhavými, přesto však důležitými úkoly souvisejícími se zabezpečením všech počítačů v návaznosti na uvedení nových pravidel, záplat a aktualizací. Mezi její hlavní činnost tak patří blokování pokusů o neoprávněné průniky, zamezení instalace spyware, ochrana před počítačovými viry a ochrana před dalšími hrozbami přicházejícími z internetu. Tím, co činí tuto službu unikátní, je prevence neoprávněných průniků, spolupráce s antivirovými programy, antivirový systém ISS Virus Prevention System (VPS) a ochrana před zneužití přetečení zásobníku (BOEP - Buffer Overflow Exploit Protection). Díky těmto funkcím mohou zaměstnanci nerušeně pracovat a oddělení IT může zaměřit svou pozornost na strategicky důležitější úkoly. Službu ISS Managed Protection Services je možné využít jak ve společnostech o 500 zaměstnancích, tak ve velkých mezinárodních firmách o 100.000 a více uživatelích.

Základem pro službu MPS for Desktop Firewall jsou výsledky výzkumného a vývojového týmu ISS X-Force®, jenž podává zákazníkům pravidelná vyhodnocení globálních hrozeb přicházejících z internetu. Mezi výhody, kterých mohou zákazníci služby MPS for Desktop Firewalls využívat, patří portál MSS Customer Portal, kde mohou uživatelé sledovat plán nasazení a aktuální konfiguraci počítačů v podnikové síti, bezpečnostní protokoly, souhrnné zprávy, interaktivní řešení problémů a mnoho dalších. Přístup k vyčerpávajícím a přizpůsobitelným zprávám mohou mít jak odborní, tak podnikoví manažeři.

Více informací o službách Managed Security Services a MPS for Desktop Firewall naleznete na adrese http://www.iss.net/products_services/managed_services/managed_protection.php.

Tiskové zprávy

Diskuse