Intel - domácí zábavní počítač

21. 5. 2005 11:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Domácí zábavní počítač kombinuje technologie a zajímavý design

Intel - domácí zábavní počítač

LONDÝN, Velká Británie, 20. května 2005 – Společnost Intel, největší světový výrobce čipů, zveřejnila designérskou studii nové generace domácích PC - Ryan McElhinney Home Entertainment Shell for Intel.

Pod názvem ‘E-Shell’ se skrývá kombinace současných možností zábavních počítačů s modernistickým stylem 60. let minulého století. Je to zařízení, které se hodí do elegantně vybavených obývacích pokojů.

„Intel ‘E-Shell’ spojuje minulost s budoucností, ukazuje cestu vývoje techniky a designu v posledních letech a naznačuje další možný směr,“ řekl Tracey Gillespie ze společnosti Intel. „Technika dnes musí, více než kdy dříve, nabídnout nejen zajímavý vnitřek, ale i vnější design. Jen tak může získat zpět své místo ve středu obývacího pokoje.“

Pod inspirací bublinami a kulatými křesly Eero Aarnia z počátku 60. let se

‘E-Shell’ vrací zpět do doby, kdy v domácnosti byla pouze dvě nebo tři technická zařízení, která měla v obývacím pokoji stejně významné místo, jako moderní nábytek a futuristické materiály.

Ohromný rozdíl ukazuje studie obývacího pokoje 21. století realizovaná společností Intel. Dnes si 42 procent Britů stěžuje, ze je technika téměř vytlačuje z obývacího pokoje a nutí je neustále přenášet průměrně pět dálkových ovladačů různých zařízení domácí zábavy. Jeden ze čtyř obývacích pokojů (neboli 25 procent) je zavalen více než sedmi samostatnými zařízeními spotřební elektroniky.

Bez ohledu na uznávané výhody jednoho multifunkčního zábavního zařízení, polovina britských domácností (49 procent) tvrdí, že tradiční PC v obývacím pokoji kvůli k jeho vzhledu nechtějí.

Studie Ryan McElhinney Entertainment Shell for Intel obsahuje zábavní

PC značky Hi-Grade DMS II 3400 se 3,4GHz procesorem Intel® Pentium® 4 550 s technologií Hyper-Threading¹, 512 MB operační paměti a 250GB pevným diskem. Zábavní PC, dostupné od 1 099 GBP* rovněž zahrnuje TV tuner, zapisovací DVD mechaniku a rozhlasový přijímač. Celý stroj je založen na základní desce a šasi systému Intel BTX (Balanced Technology Extended) se zlepšenou vnitřní cirkulací vzduchu –systém vyžaduje méně ventilátorů a jeho provoz je tišší.

Tiskové zprávy

Diskuse