American Power Conversion (APC) - finanční výsledky

24. 5. 2005 15:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost APC zaznamenala v prvním čtvrtletí roku 2005 tržby 408 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 16 procent. Silná poptávka po systémech InfraStruXure, která se oproti předchozímu roku zvýšila téměř o 90 procent, a poptávka po produktových řadách Back-UPS a Smart-UPS pomohly společnosti APC dosáhnout silný dvojciferný růst tržeb již sedmé čtvrtletí v řadě. Čistý zisk v prvním čtvrtletí meziročně vzrostl o 4 procenta a dosáhl tak 36 milionů dolarů.

American Power Conversion oznámila finanční výsledky za první čtvrtletí 2005

PRAHA, 24. KVĚTNA 2005 – WEST KINGSTON, R.I. Společnost American Power Conversion oznámila finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2005.

Tržby v prvním čtvrtletí 2005 činily 408 milionů dolarů, což bylo meziročně o 16 procent více oproti 351,8 milionu dolarů v prvním čtvrtletí 2004. Zároveň to bylo o 20 procent méně ve srovnání s 510,8 milionu dolarů ve čtvrtém čtvrtletí 2004. Celkové tržby společnosti do března meziročně vzrostly o 15 procent, čtvrtletně se pak snížily o 20 procent. Čistý zisk v prvním čtvrtletí 2005 činil 36 milionů dolarů, což byl nárůst o 4 procenta z 34,7 milionu dolarů v prvním čtvrtletí 2004. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím šlo o pokles o 32 procent z 52,8 milionu.

„V prvním čtvrtletí nadále pokračoval silný, dvojciferný meziroční růst tržeb, který jsme zaznamenali během posledních sedmi čtvrtletí,“ řekl Roger B. Dowdell, prezident a generální ředitel společnosti APC. „Tempo růstu udal sektor velkých systémů s téměř devadesátiprocentním meziročním nárůstem tržeb za InfraStruXure™. Nadále jsme investovali do podpory svých aktivit na trzích kritické síťové fyzické infrastruktury (NCPI). Tento segment trhu, který \xB4táhnou\xB4 záložní zdroj Back-UPS® pro stolní počítače, a solidní poptávka po naší produktové řadě Smart-UPS® pro servery nadále tvoří pozitivní výsledek, jež odráží pozici společnosti APC jako preferovaného partnera na trhu ochrany napájení pro středně velké podniky a pro běžné spotřebitele produktů na ochranu napájení.“

Přehled sektorů a geografických oblastí
Tržby 80,7 milionu dolarů v segmentu velkých systémů v prvním čtvrtletí 2005, které tvořily převážně tržby za trojfázové záložní zdroje (UPS), globální služby společnosti APC (APC Global Services), přesné chlazení a doplňkové produkty pro datová centra, podniky a komunikační aplikace, meziročně vzrostly o 38 procent, čtvrtletně se naopak snížily o 25 procent. Na celkových tržbách za výrobky za první čtvrtletí se velké systémy podílely 20 procenty.

Segment malých systémů, který zahrnuje ochranu napájení, UPS a produkty pro správu PC, serverů a síťových trhů, zaznamenal meziroční růst tržeb o 12 procent, zatímco čtvrtletně se snížil o 19 procent na 307,5 milionu. Na celkových tržbách za výrobky za první čtvrtletí se Malé systémy podílely 76 procenty.

V Evropě, na Středním Východě a v Africe (EMEA) představovaly tržby za první čtvrtletí 29 procent celkových čtvrtletních tržeb společnosti APC. Region EMEA meziročně vzrostl o šest procent a čtvrtletně se snížil o 35 procent. Podle pevného kurzu oblast EMEA meziročně vzrostla o tři procenta a čtvrtletně klesla o 35 procent. V Asii pak čtvrtletní tržby představovaly 21 procent celkových tržeb společnosti v tomto období.

O společnosti American Power Conversion:
Společnost APC (Nasdaq:APCC) byla založena v roce 1981 a je největším poskytovatelem globálních, koncových řešení dostupnosti infrastruktury. Komplexní nabídka APC produktů a služeb, která je navržena pro domácí i průmyslová prostředí, zkvalitňuje dostupnost, ovladatelnost a výkon citlivých elektronických, síťových, komunikačních a průmyslových zařízení všech velikostí. Společnost APC, které má svou centrálu ve West Kingston, Rhode Island v USA, oznámila za rok 2004 tržby ve výši 1,7 miliardy USD a je zařazena v žebříčcích Fortune 1000, Nasdaq 100 a S&P 500.

Tiskové zprávy

Diskuse