Intel, T-Mobile a Comfor - řešení připojení k internetu

24. 5. 2005 17:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel, T-Mobile a Comfor nabízejí unikátní řešení pro připojení k internetu. kdykoliv a kdekoliv; počet hotspotů v České republice přesáhl 1000.

PRAHA, 24. května 2005 – Společnosti Intel, T-Mobile* a specializovaný obchodní řetězec počítačů Comfor* dnes na tiskové konferenci představily unikátní řešení umožňující jednoduché připojení k internetu kdykoliv a kdekoliv v České republice¹. Srovnatelné uživatelsky nenáročné řešení, které by umožňovalo získat všechny potřebné komponenty v „balíčku“, dosud na trhu chybělo. Vždy bylo potřeba zakoupit notebook, datovou kartu či telefon a tarif pro připojení na internet samostatně a poté si je buď sám nainstalovat nebo o instalaci požádat za poplatek u prodejců.

Intel, T-Mobile a Comfor nyní přicházejí s řešením, kdy zákazník dostává kompletně přednastavený notebook, včetně aktivace, takže po opuštění prodejny může prakticky okamžitě začít používat datové služby. Toto řešení zahrnuje notebook Comfor T-Mobile s mobilní technologií Intel® Centrino™, datovou kartu Option* EDGE Combo a tarif TWIST* Data Unlimited. Uživatel již nebude muset přemýšlet o tom, jakou technologii k internetovému připojení použít. V rámci zakoupení produktu dostane neomezený datový přístup přes GPRS, EDGE a rovněž může vyzkoušet připojení přes službu T-Mobile HotSpot (technologie Wi-Fi). Zákazník tak může používat datové služby všude, neboť některá ze zmíněných technologií je dostupná téměř kdekoli v ČR. Zároveň v rámci této nabídky dostane každý šestý měsíc provozu datových služeb zdarma.

„Rozvoj Wi-Fi technologie zasahuje do všech oblastí vyžadujících bezdrátové spojení, jako připojení na internet, e-mailová pošta, propojení hardwarových zařízení. V České republice je rozvoj mobility velmi výrazný – v těchto dnech například počet hotspotů již přesáhl jeden tisíc**,“ řekl Jeff Clark, ředitel společnosti Intel pro Evropu . „Proto se naším nepostradatelným společníkem stal notebook. Nejnovější generace přenosných počítačů se díky nízké hmotnosti snadno přenáší a jejich výkon a delší výdrž na baterie umožňují téměř vše, na co si vzpomeneme. Všechny tyto výhody do notebooků přináší mobilní technologie Intel Centrino, která odstartovala lavinu zájmu o Wi-Fi.“

„Jsme přesvědčeni, že mobilní služby musí reagovat i na velmi vysoké nároky uživatelů, a současně být jednoduché. Zákazník už nemusí být odborníkem, aby mohl využívat například služby mobilní kanceláře. Snažíme se přicházet s řešeními, které ulehčují a zjednodušují zákazníkům život - proto jsme uvítali tento společný projekt v oblasti datových služeb“, říká Jiří Dvorjančanský, marketignový ředitel T-Mobile Czech Republic a dodává: „Naše orientace na uživatelsky přívětivé služby je evidentně správná, jak dokazují některá čísla: datový provoz meziročně vzrostl o 300 procent, a datové služby se momentálně podílejí více než 22 procenty na celkových tržbách ze služeb.“

Popis řešení
Řešení zahrnuje několik konfigurací Comfor T-Mobile. Například notebook Comfor T-Mobile III s mobilní technologií Intel Centrino obsahuje procesOr Intel Pentium® M 760, Microsoft* XP Prefessional, 17“ LCD displejem, 80GB barevným diskem, Bluetooth*, atd. Další Konfigurace Comfor T-Mobile I nabízí levnější verzi s procesorem Intel Celeron® M. Datová karta Option EDGE Combo podporuje rychlé datové přenosy pomocí služby Hotspot i EDGE v pásmu 850/900/1800/1900 MHz. Rozměry karty jsou 94 x 54 x 5 mm a hmotnost s baterii 39g. GPRS je třídy 10 (4+2). Tarif TWIST Data Unlimited (při závazku na 2 roky každý šestý měsíc zdarma) nabízí neomezený přístup na internet a WAP přes GPRS v síti T-Mobile. Cena řešení je 1999,- měsíčně včetně DPH (akontace od 12 925,-; smlouva na 24 měsíců). Nabídka bude také v prodejní síti AT Computers prodávána pod značkou Premio.

Tiskové zprávy

Diskuse