AUTOVAZ přechází z platformy RISC na Intel Itanium 2

31. 5. 2005 13:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Největší ruský výrobce automobilů převádí své aplikace z RISC platformy na platformu Intel® Itanium® 2

MOSKVA, Rusko, 31. května 2005 – Společnost AUTOVAZ, jeden z předních ruských výrobců automobilů, zahájil převod kritických podnikových aplikací na platformu Intel® Itanium® 2. V první fázi migrace bude 29 RISC serverů nahrazeno dvěma 8cestnými servery HP Integrity Superdome s procesory Intel® Itanium® 2, do kterých budou sloučeny veškeré informační zdroje podniku.

Před třemi lety se AUTOVAZ stal prvním ruským průmyslovým podnikem, který oznámil implementaci serverů platformy Intel® Itanium® (systém byl určen pro podnikový technický portál). Tehdy se tento systém skládal ze čtyř 4cestných serverů s procesory Intel® Itanium® 2 a obsluhoval technický portál a veřejné stránky www.lada-auto.ru. Nicméně hlavní část kritických podnikových dat byla až dosud zpracovávána na RISC serverech HP PA-RISC a Alpha.

Nyní byly dva nejdůležitější moduly, „účetnictví“ a „personalistika, produktivita a mzdy“ (vlastní Oracle aplikace společnosti AUTOVAZ), přesunuty na platformu Intel® Itanium® 2. Provoz dvou 8cestných databázových serverů HP Integrity Superdome s procesory Intel® Itanium® 2 byl zahájen v únoru tohoto roku. Systém obvykle obsluhuje 250-260 uživatelů současně.

Modul „účetnictví“ se používá k přípravě finančního účetnictví a rychlému zpracování konsolidované rozvahy společnosti AUTOVAZ, vyrábějící ročně zhruba 1 milión automobilů.

Modul „personalistika, produktivita a mzdy“ se používá k celé řadě úkonů, počínaje kalkulací potřebného množství zaměstnanců, přes jejich umisťování a kontrolu kvality, až po automatický systém plánování pracovní doby, zúčtování, analýz a kalkulací mezd pro 120 tisíc zaměstnanců tohoto velkého výrobce automobilů.

Tiskové zprávy

Diskuse