Calypso Wireless, Inc - mobil GSM/GPRS/CDMA/WiFi

8. 6. 2005 16:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Calypso Wireless, Inc. (index Pink Sheets: CLYW), přední světový výrobce bezdrátových širokopásmových přístrojů a technologií, který vyrábí mobilní telefony s podporou obousměrného přenosu videokonferencí v reálném čase, v úterý oznámila, že podepsala smlouvu o testování svých mobilních telefonů s firmou Conecel' America Movil, S.A. de C.V. (dále jen America Movil) (index NASDAQ: AMOV). Společnost America Movil vznikla vyčleněním z firmy TELMEX, Telefonos de Mexico, S.A. de C.V., která je největším poskytovatelem místních a meziměstských telekomunikačních služeb v Mexiku.

Na základě dohody mezi oběma společnostmi bude firma America Movil' Conecel provádět testování patentované technologie ASNAP (tm) (číslo patentu Spojených států Amerických #6 680 923) firmy Calypso Wireless. Tato technologie umožňuje uživatelům mobilních telefonů přepínání mezi jednotlivými typy mobilních sítí GSM/GPRS/CDMA a bezdrátovou místní sítí Wi-Fi (WLAN) prostřednictvím standardu 802.11. Zákazníci America Movil' Conecel, kteří používají mobilní telefony podporující technologii ASNAP(tm) firmy Calypso získají přístup ke všem nainstalovaným Wi-Fi zónám, včetně širokopásmové internetové konektivity nabízející rychlosti až 11 Mb/s, které umožňují přenos videokonferencí v reálném čase. Na základě podmínek smlouvy musí patentovaná technologie firmy Calypso využívat technologii pro bezdrátové sítě firmy Nokia (index NYSE: NOK), včetně periferních zařízení, které jsou instalovány u mobilního operátora.

"Velmi se zajímáme o poslední vývoj v oblasti vaší technologie a rádi bychom se zúčastnili testování mobilních telefonů a software firmy Calypso, které nám umožní posoudit potenciál pro zvýšení našich příjmů z nabídky nových služeb našim zákazníkům na trzích, kde působíme. Mezi tyto nové služby patří například přenos videokonferencí v reálném čase, či super rychlé připojení k internetu. Těšíme se, že do čtvrtého čtvrtletí roku 2005 nabídneme našim zákazníkům mobilní telefony nové generace od firmy Calypso, řekl R. Carvajal, manažer pro služby s přidanou hodnotou u firmy Conecel' America Movil.

Tato smlouva je významným mezníkem pro firmu Calypso Wireless. Po úspěšném dokončení testování naší technologie, očekáváme uzavření dalších smluv na dodávku našich výrobků (například mobilních telefonů s podporou obousměrného přenosu videokonferencí v reálném čase, technologií a hardware pro přístup k WLAN). Rovněž předpokládáme, že po úspěšném dokončení testování poskytneme firmě America Movil' Conecel licenci na instalaci technologie ASNAP(tm) v rámci celé jejich sítě," řekl Alfredo Sarrazin, viceprezident pro prodej u firmy Calypso Wireless, Inc.

O společnosti America Movil
Firma America Movil je předním poskytovatelem bezdrátových služeb v Latinské Americe. V roce 2005 pokračuje silný růst počtu uživatelů služeb firmy America Movil. V prvním čtvrtletí roku 2005 činil nárůst počtu uživatelů služeb firmy 5,2 milionu, oproti 2,9 milionu ve stejném období roku 2004. Ke konci března měla firma America Movil 66,3 milionu zákazníků v oblasti bezdrátových služeb a provozovala 1,9 milionu pevných telefonních linek, z celkového počtu 68,3 milionu telefonních linek. Firma má pobočky a podíly ve firmách z telekomunikační oblasti v Mexiku, USA a Latinské Americe. V Mexiku provozuje firma America Movil mobilní telekomunikační síť Telcel, prostřednictvím své dceřiné společnosti Radiomovil Dipsa, S.A. de C.V.

Více informací o firmě America Movil, jejích produktech a službách najdete na internetových stránkách firmy na adrese
http://www.americamovil.com

O společnosti Calypso Wireless
Společnost Calypso Wireless vyvinula technologii ASNAP(tm), za kterou získala patent USA číslo #6 680 923 s názvem "Komunikační systém a metoda" (na stránkách http://www.uspto.gov zadejte do vyhledávání patent USA číslo 6 680 923). Tato technologie umožňuje bezproblémové přenosy hlasu, videa a dat mezi přístupovými místy do bezdrátových sítí, jako jsou například mobilní základnové stanice (GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA, apod.), a základnovými stanicemi pro přístup k internetu s krátkým dosahem (např. Wi-Fi, Bluetooth, apod.). Patentovaná technologie ASNAP (TM) od firmy Calypso umožňuje mobilním telefonům automaticky detekovat všechny dostupné bezdrátové sítě (WLAN) a přepínat mezi jednotlivými signály ze základnových stanic a signály ze širokopásmových sítí, jako jsou například kabelové sítě, DSL sítě nebo Wi-Fi. Mobilní technologie ASNAP(TM) přinese nové služby, jako jsou například videokonference v reálném čase, PDA, apod. Tyto služby budou zákazníci moci využívat na všech mobilních přístrojích vybavených touto technologií. Firma Calypso také udělením patentu získala právo nabídnout licenci na svojí technologii hlavním mobilním operátorům, poskytovatelům internetových služeb, výrobcům mobilních telefonů a dalším výrobcům originálního příslušenství (OEM). Firma Calypso také používá svoji technologii ASNAP(TM) k vytvoření nové platformy, která by nabídla řešení pro přenos rádiového signálu ze satelitů, jako jsou například satelitní rádia XM Satellite Radio (index NASDAQ: XMSR) a Sirius Satellite Radio (index NASDAQ: SIRI) tak, aby všechna bezdrátová zařízení byla schopna tento signál zachytit a využívat. Tato platforma představuje další obrovskou možnost ke zvýšení tržeb nejen pro provozovatele satelitních rádií, poskytovatele služeb pro mobilní telefony, výrobce mobilních telefonů a zařízení, ale i pro firmu Calypso, která může získat příjem z prodeje licencí na tuto technologii.

Společnost Calypso Wireless je veřejně obchodovaná společnost se sídlem v Miami Lakes na Floridě. Kmenové akcie firmy Calypso se prodávají na burze pod označením CLYW. Více informací o společnosti Calypso Wireless, jejích výrobcích a službách najdete na firemních internetových stránkách
http://www.calypsowireless.com.

Prohlášení o výhledových prohlášeních, ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995

Všechna prohlášení uvedená v této tiskové zprávě, která nemají historický charakter jsou výhledová prohlášení. Tato výhledová prohlášení jsou založena na našich aktuálních očekáváních, odhadech, předpovědích a plánech pro náš obor a vyjadřují očekávání či předpoklady vedení firmy, které podléhají změnám. Výhledová prohlášení jsou často v textu uvozena různými tvary či zápory následujících slov: očekávat, předpokládat, zamýšlet, plánovat, předpovídat, věřit, hledat, může, bude, měl by, byl by, mohl by, potenciální, pokračovat, pokračující, atp. Výhledová prohlášení nejsou zárukou budoucích výsledků firmy a podléhají rizikům, faktorům neurčitosti a předpokladům, které mohou způsobit, že se skutečné finanční výsledky firmy budou lišit od výsledků uvedených ve výhledových prohlášeních. Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995. Mezi rizika a faktory neurčitosti, které mohou ovlivnit budoucí výsledky a rozvoj společnosti patří například: (a) Schopnost nabízet technologii i do budoucna, (b) Neočekávané změny na technologickém trhu, (c) Úspěchy prodejní expanze společnosti a jejích marketingových strategií, (d) Konkurence s trhem synchronizace dat, (e) Schopnost společnosti pokračovat ve financování její dlouhodobé strategie a expanze, (f) Schopnost firmy motivovat a udržet si klíčové zaměstnance a zaměstnat nové kvalifikované zaměstnance, kteří budou splňovat potřeby v oblasti kvalitních lidských zdrojů.

KONTAKT:
Calypso Wireless Inc.
Alice Arguellová, telefon: 305-828-1483
e-mail: info@calypsowireless.com
Internet: http://www.calypsowireless.com

Tiskové zprávy

Diskuse