Toshiba Satellite L10-193 - uveden na trh

8. 6. 2005 15:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Levný ale výkonný notebook Toshiba řady Satellite pro práci i zábavu

Toshiba Satellite L10-193 - uveden na trh

Společnost Actebis představuje nejnovější přírůstek v nabídce notebooků Toshiba. Je jím cenově výhodný a přitom velmi elegantní a výkonný notebook L10-193, který je vhodný pro všechny podnikatele či domácnosti.

Model Satellite L10-193 je po designové stránce velmi povedeným přístrojem, který si vás získá na první pohled. Při práci ani při zábavě vás nikdy nezklame. O to se starají procesor Intel Pentium Dothan 1,6 GHz (Pentium M 725) s 2 MB cache, čipset Intel 855 a technologie Intel Centrino. pod líbivým šasi se dále nachází integrovaná grafická karta Intel Extreme Graphics 2 nabízející až 64 MB sdílené paměti, 512 MB DDR paměťi 333 MHz (lze rozšířit až na 2 GB) a 60 GB disk. Pokud budete potřebovat zálohovat důležitá data, přehrávat filmy, hudbu či datové disky DVD a CD, je vám k službám multiformátová DVD vypalovačka zapisující na DVD-/+R až 8x (vypáleno za pouhých 8 minut) a na DVD+R DL až 2,4x. Vypalovat je možné samozřejmě i CD či DVD-RAM.

Notebooku vévodí 15“ velký LCD displej, který zobrazuje kvalitně i video či počítačové hry. Díky integrované síťové kartě 10/100 Mbit můžete svá data nebo herní zážitky sdílet se svými přáteli. Bez drátů je ale vše jednodušší a proto se v přístroji nachází i WiFi karta standardu 802.11 g/b, což znamená, že lze data přenášet rychlostí až 54 Mbit. Pokud není v dosahu bezdrátový internet a nemáte možnost se připojit přes mobilní telefon, uvítáte zajisté i klasický modem.

Externí zařízení je ale často potřeba připojit kabelem, kupříkladu myši, digitální fotoaparáty, mp3 přehrávače či externí pevné disky. K tomu slouží tři USB 2.0 porty. Pro další zařízení je přichystán slot PCMCI II.

K notebooku můžete připojit i externí monitor, televizor (S-Video výstup) či reproduktory.

Satellite L10-193 je snadno přenosný, váží jen 2,67 kg, a v provozu vydrží až 2,9 hodiny. Ve standardní výbavě notebooku se nachází operační systém Win XP Home, Microsoft Office OneNote 2003, Toshiba ConfigFree a další.