Fujitsu Siemens Computers uvádí easyXchange

10. 6. 2005 15:06    Rubrika: Tiskové zprávy

easyXchange – zálohování, archivace a konsolidace firemní pošty s Fujitsu Siemens Computers

Praha 10. června 2005 – Společnost Fujitsu Siemens Computers uvádí na český trh unikátní řešení easyXchange pro zálohování, archivaci a konsolidaci firemní infrastruktury poštovních serverů. Řešení easyXchange je navrženo na bázi serverů MS Exchange. Vedle bezpečného zálohování a archivace dat zároveň konsoliduje infrastrukturu poštovních serverů a datových úložišť. Použití řešení easyXchange tak společnosti zajistí daleko vyšší dostupnost dat, zkrátí dobu jejich zálohování a obnovy, zvýší výkon a zároveň sníží náklady a složitost firemního systému. Koncept easyXchange navíc respektuje i právní aspekty pro zacházení s elektronickou korespondencí – je proto vhodný pro organizace ze soukromého i státního sektoru.

„Informace dnes patří k největším hodnotám firmy. Velká část z těchto informací je dnes uložena ve formě elektronické pošty, přesto nemá mnoho společností problematiku zálohování a archivace elektronické pošty doposud vyřešenu. Proto přichází společnost Fujitsu Siemens Computers s již otestovaným řešením easyXchange,“ uvádí Vratislav Plný, odpovědný ve společnosti Fujitsu Siemens Computers za projekt easyXchange v České a Slovenské republice.

easyXchange nabízí ucelené řešení pro firemní poštu během celého životního cyklu poštovní zprávy. easyXchange sestává nejen z hardwaru, ale také ze softwarových nástrojů, které dokážou vyřešit problematiku primárního datového prostoru poštovního serveru i jeho zálohování a také dlouhodobou archivaci poštovních zpráv. Právě archivace zajišťuje v easyXchage dynamickou migraci poštovních zpráv (včetně příloh). Systém automaticky podle předdefinovaných požadavků přesouvá neaktivní data z dražších médií, jako jsou lokální disky nebo disková pole, na média levnější (disky SATA, páskové jednotky, autoloadery nebo knihovny). Silnou stránkou archivace v easyXchange je i vyhledávání zpráv podle různých kritérií.

K dalším problémům, na které může easyXchange odpovědět, patří efektivní práce s přílohami. Velké přílohy se při vícenásobném rozeslání v systému ukládají pouze jednou. Účinně je vyřešena také prokazatelnost původnosti obsahu. Doručené i odeslané e-maily jsou v tomto případě uloženy do sekundárního úložiště ještě před přečtením/odesláním – jde o tzv. žurnálování.

Další velkou výhodou celého řešení je konsolidace firemní poštovní infrastruktury. Příkladem může být konsolidace vlastní firemní infrastruktury poštovních serverů přímo ve Fujitsu Siemens Computers, která byla dokončena v březnu 2004. Původních 59 e-mailových serverů s Exchange Serverem 5.5 ve 38 lokalitách bylo převedeno do dvou geograficky clusterovaných lokality s celkem deseti servery MS Exchange 2003. Zredukován byl rovněž počet poskytovatelů služeb, a to z pěti na dva. Investice vložené do projektu se vrátily během jediného roku. Podobných výsledků bylo dosaženo i při konsolidaci poštovní infrastruktury ve společnosti Deutsche Messe AG, která organizuje mimo jiné hannoverský veletrh CeBIT, nebo u rakouského Federálního ministerstva vnitra i dalších klientů.

Největší výhoda řešení od společnosti Fujitsu Siemens Computers ovšem spočívá v tom, že nabízí více než běžnou zálohu, archivaci, obnovu a konsolidaci e-mailové komunikace. Jde o předem odzkoušená, otestovaná a předpřipravená řešení, jež zahrnují i co nejrychlejší plán přechodu nebo možnosti volit různé stavební bloky systému. U větších řešení není třeba předem znát odpovědi na otázky kolik počítačů poběží v clusteru, zda se bude clusterovat i DB a podobně. Je však důležité stanovit, s jakou dostupností služeb (SLA) chce klient počítat, a celý návrh systému těmto podřídit potřebám. V tomto směru může Fujitsu Siemens Computers nabídnout mnoho referencí od významných zákazníků, jimž řešení easyXchange šetří náklady, zvyšuje dostupnost dat a aplikací a zjednodušuje správu.

Tiskové zprávy

Diskuse