Nokia a Wataniya - za hranice sítí třetí generace

10. 6. 2005 15:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia podporuje společnost Wataniya na její cestě „za hranice sítí třetí generace“

Espoo, Finsko – Kuvajtský mobilní operátor Wataniya Telecom a společnost Nokia podepsali smlouvu týkající se implementace pokročilých technologií, které zdokonalí síť provozovanou společností Wataniya a posunou tohoto operátora „za hranice sítí třetí generace“. Smlouva byla podepsána 29. května za přítomnosti finského premiéra Mattiho Vanhanena během jeho státní návštěvy v Kuvajtu.

Nokia dodává společnosti Wataniya širokou škálu produktů ze svého portfolia. Součástí dohody je například dodávka řešení Nokia High Speed Downlink Packet Access (HSDPA), což je upgrade sítě WCDMA, který umožní v první fázi zvýšit dosahovanou rychlost na 1 2 Mb/s. Komplexní nabídka společnosti Nokia umožní společnosti Wataniya poskytovat jejím zákazníkům v Kuvajtu mobilní služby jako např. Push to Talk, videohovory nebo sdílení videa. Nokia také provede modernizaci GSM sítě společnosti Wataniya, která umožní vytvořit EDGE vrstvu podporující poskytování pokročilých služeb i mimo oblasti pokryté sítí třetí generace.

„Naše dohoda se společností Nokia nám dává příležitost poskytovat nejpokročilejší, nejrozvinutější a nejspolehlivější síťové služby v oblasti Středního východu a možná i na celém světě. Pokročilé technologie poskytované společností Nokia nám umožní nabídnout našim zákazníkům novou, atraktivní kategorii služeb,“ uvedl Harri Koponen, generální a výkonný ředitel společnosti Wataniya Telecom.

„Díky naší spolupráci se společností Nokia nabízíme do budoucna našim zákazníkům lepší konektivitu a flexibilitu. V budoucnu budeme nadále naslouchat potřebám našich zákazníků a ve spolupráci se společností Nokia na ně budeme reagovat,“ uvedl Niklas Sonkin, ředitel pro strategii a firemní klientelu společnosti Wataniya Telecom.

„Nokia je odhodlána rozvíjet své aktivity na Středním východě a je hrdá na to, že může podpořit společnost Wataniya v jejím úsilí nabídnout zákazníkům služby a aplikace poskytující pokročilý obsah,“ uvedl Dr. Walid Moneimne, senior viceprezident pro Evropu, Střední východ a Afriku divize Network společnosti Nokia.

O společnosti Wataniya
Společnost Wataniya Telecom zahájila svou činnost v prosinci 1999 a od této doby byla jednou z hlavních hnacích sil zvyšujících penetraci trhu mobilních komunikací v Kuvajtu na její současnou hodnotu přesahující 80 % populace. Wataniya Telecom působí v Kuvajtu, Iráku, Tunisku a Alžírsku a aktivně rozšiřuje svoji přítomnost v regionu Středního východu a severní Afriky. Společnost Wataniya Telecom poskytuje prostřednictvím svých provozů služby více než třem milionům zákazníků a svůj úspěch postavila na strategii zaměřené na zákazníka vycházející z filozofie, že veškeré aktivity společnosti musí být realizovány se záměrem přiblížit se více zákazníkovi. Společnost nabízí širokou škálu nejmodernějších bezdrátových hlasových a datových služeb poskytovaných ve vysoké kvalitě a navržených tak, aby vyhovovaly požadavkům zákazníků.

Tiskové zprávy

Diskuse