Nokia přichází s novými iniciativami v oblastí síťových služeb a řešení

20. 6. 2005 15:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Na každoročních akcích Nokia Connection, které se dnes konají v Helsinkách a v Singapuru, oznámila Nokia nové síťové produkty a služby, které pomohou operátorům uspět v rychle konvergujícím světě telekomunikací.

„Život je mobilnější než kdy předtím,“ říká Simon Beresford-Wylie, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Networks společnosti Nokia. „Naše odvětví se nyní nachází uprostřed významného přechodného procesu. Hlavními hnacími silami jsou konvergence, IP, rozmach WCDMA a nástup nové konkurence. Počet mobilních účastníků navíc stále roste, zejména v Asii, Latinské Americe, Africe a na Středním východě. Do roku 2010 celková uživatelská základna naroste na tři miliardy.“

„Aby operátoři dokázali těžit z příležitostí, které s sebou tento přechod nese, budou muset prokázat výjimečnou dynamiku a efektivitu,“ pokračuje Beresford-Wylie. „Produkty, které dnes Nokia představuje, poskytnou operátorům potřebné nástroje, aby svých cílů mohli dosáhnout.“

Řešení Nokia Unified Charging Suite, které bylo na akci v Singapuru rovněž představeno, kombinuje různé produkty společnosti Nokia. Výsledkem je plně konvergenční řešení pro zpoplatňování, které operátorům umožňuje nabízet tytéž služby, cenové a věrnostní programy všem uživatelům bez ohledu na to, zda používají předplacenou službu nebo tarif, zda využívají hlasové nebo datové služby, či zda je síť pevná nebo mobilní, druhé nebo třetí generace. Toto řešení bude výhodné pro celou zákaznickou základnu – jednotlivce, podniky i poskytovatele služeb.

Systém Nokia Service Delivery Framework představuje komplexní řešení, které operátorům pomůže vybudovat optimální platformu pro poskytování služeb. Ti se tak budou moci chopit nových příležitostí v této oblasti a poskytovat nové služby rychle a efektivně. Tento systém operátorům zjednodušuje často složitá prostředí pro poskytování služeb, která jsou výsledkem postupného vývoje a vedou k vysokým provozním nákladům.

Nokia Network Expert Club je inovativní prostředí pro vzdělávání a podporu expertů na mobilní sítě. Vytváří pružné prostředí, které umožňuje odborníkům pracujícím u operátorů – zákazníků společnosti Nokia – rozvinout vybrané schopnosti svým vlastním tempem, a tak přispívá k efektivitě a účinnosti jejich aktivit.

Nokia si udržuje silné postavení v oblasti sítí – je dodavatelem do 33 ze 73 světových komerčních sítí WCMA. Nokia má na svém kontě 48 dodávek pro technologii WCDMA a 47 pro technologii EDGE – u technologie EDGE neporovnatelně více než jakýkoli jiný dodavatel. Nokia je také přední společností na trhu, pokud jde o mobilní soft ústředny. Je totiž jedinou společností, která disponuje systémem 3GPP Release 4 MSC Server System (MSS) pro kombinované sítě druhé a třetí generace. Nokia má pro systém MSS více než 50 zákazníků, z nichž přes 30 již zavádí systém do komerčního provozu v sítích GSM a WCDMA.

Nokia prokázala, že se na oblast služeb hodlá zaměřovat i nadále – v tomto roce vybudovala zkušený tým, jehož členy jsou přední odborníci z odvětví IT. Na oblast služeb v současné době připadá asi třetina pracovníků divize Networks a více než čtvrtina objemu jejích podnikatelských aktivit.

Tiskové zprávy

Diskuse