Směrovač ASUS WL-520G Deluxe

22. 6. 2005 16:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejlepší z obou světů. Směrovač ASUS WL-520G Deluxe – Výhody bezdrátu a vysokorychlostní přenosy dat

Směrovač ASUS WL-520G Deluxe

Praha, 21.6.2005: Rychlý vývoj bezdrátové technologie zlepšil mobilitu počítačových zařízení, ale omezená šířka pásma ve srovnání s kabelovými komunikacemi bránila jejímu širšímu nasazení zejména u těch uživatelů, kteří pracují převážně s rozsáhlými audio a video soubory. Pro ně vysokorychlostní přenos dat jednoduše převažuje nad výhodami odstranění spleti drátů a kabelů.

Bezdrátový směrovač ASUS WL-520G Deluxe má vysokorychlostní režim, který urychluje přenos dat o 35 % ve srovnání s konvenčními řešeními na bázi standardu 802.11g. Proč dělat kompromisy mezi šířkou pásma a výhodami bezdrátového přenosu? ASUS WL-520G Deluxe vám přináší to nejlepší z obou světů.

125* High Speed Mode
Bezdrátový směrovač ASUS WL-520G Deluxe vychází ze standardu 802.11g a umožňuje bezdrátové přenosy dat rychlostí 54 Mb/s, přičemž zůstává plně kompatibilní s existujícími zařízeními dle standardu 802.11b. Díky technologii Afterburner, která zvyšuje rychlost přenosu o 35 %, mohou uživatelé používat rychlý bezdrátový přenos pro rozsáhlé soubory libovolného typu.

ASUS EZSetup Wizard
Série bezdrátových směrovačů ASUS používá jedinečnou technologii, která usnadňuje začátečníkům proces nastavení. Stačí stisknout tlačítko umístěné vzadu na směrovači a spustit jednoduchého průvodce ASUS EZSetup Wizard. Směrovač automaticky zaregistruje různá bezdrátová zařízení do sítě a aktivuje bezpečnostní nastavení. Není potřebná žádná manuální konfigurace.

Wi-Fi Multmedia (WMM)
WMM zlepšuje bezdrátové přenosy multimediálních dat a umožňuje tak uživatelům bezdrátové sítě lepší sdílení audio a video souborů. Wi-Fi Alliance definovala WMM jako profil připravovaného standardu IEEE 802.11e, zaměřeného na kvalitu služeb (QoS) pro sítě 802.11. Podpora QoS a multimédií jsou rozhodující pro domácí bezdrátové sítě, které požadují služby jako „Video na vyžádání“ (VoD), „Audio na vyžádání“ (AoD), „Hlasové přenosy po síti“ (VoIP) a vysokorychlostní přístup k Internetu. WMM definuje čtyři kategorie přístupu – hlas, video, bez priority a přenos na pozadí – které se používají pro určení priority provozu a zlepšení přenosu multimediálních dat.

Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2™)
WPA2 je zabezpečovací Wi-Fi standard nové generace, spojující nejúčinnější autentizační a šifrovací technologie, například Advanced Encryption Standard (AES), pro zajištění nejvyššího stupně zabezpečení na ochranu bezdrátových sítí před neoprávněným použitím. WPA2 je navržen tak, aby byl zpětně kompatibilní s původním standardem WPA, a proto podporuje také TKIP, AES, WPA, WPA-PSK a 802.1x autentizované WPA sítě. Zabudovány jsou také WEP, ACL a SPI firewall, aby bylo zaručeno, že se informace nedostanou do nesprávných rukou.

Přehled parametrů:
Hardware

Ethernetový port WAN:\xFF1 x RJ45 pro 10/100 BaseTLAN:\xFF4 x RJ45 pro 10/100 BaseT\xFFPodporuje Ethernet a 802.3 s max. 10/100 Mb/s a automatickou detekci přímého/kříženého kabelu (MDI-X)
Anténa \xFF1 x interní anténa „inverted-F PCB“ \xFF1 x externí dipólová anténa s reverzním SMA konektorem
Výstupní výkon \xFF16~17 dBm (g mode), 19~20 dBm (b mode)
Tlačítko EZSetup \xFFSnadný proces instalace sítě
Bezdrátová LAN

Provozní frekvence \xFF2,4 - 2,5 GHz
Rychlost přenosu \xFF802.11g: 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48, 54, 125 Mb/s \xFF802.11b: 1, 2, 5.5, 11 Mb/s\xFFPodpora 802.11g 125* High Speed Mode
Dosah \xFFV budově 40 m, venku (přímá viditelnost) 300 m při 11 Mb/s\xFFV budově 25 m, venku (přímá viditelnost) 80 m při 54 Mb/s\xFFDosah se může v různém prostředí lišit
Software

Správa \xFFSpráva přes webové rozhraní Smart Wizard\xFFDálková správa\xFFDHCP server, WAN DHCP klient\xFFPovolení/zákaz WAN pingu\xFFDNS proxy, PPPoE, PPTP podpora přihlašování klientů, Big Pond podpora přihlašování klientů\xFFKlonování MAC adresy\xFFPodpora NTP\xFFUložení/načtení konfiguračních souborů\xFFUpgrady přes webový prohlížeč\xFFObnova firmwaru\xFFPrověření zařízení
Zabezpečení Firewall:\xFFNAT a SPI (Stateful Packet Inspection), prevence DoS útoku, detekce průniku včetně záznamu událostí\xFFVestavěný firewall pro ochranu internetového provozu a další pro bezdrátovou LANZáznam událostí: \xFFVýpadek paketu, bezpečnostní události, přihlášeníFiltrování:\xFFPort, IP paket, URL klíčové slovoŠifrování:\xFFWPA2, TKIP, AES, WPA-PSK\xFF64/128bitové WEPAutentizace:\xFFMAC adresa, 802.1x

Tiskové zprávy

Diskuse