Acer Ferrari 4000 - nový exkluzivní notebook

21. 6. 2005 11:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Ferrari 4000 – nový exkluzivní notebook Acer z karbonových vláken

Acer Ferrari 4000 - nový exkluzivní notebook

PRAHA, 21. června 2005. Společnost Acer, oficiální dodavatel Scuderia Ferrari a přední prodejce notebooků v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe, představila nový exkluzivní notebook Ferrari 4000.

Acer Ferrari 4000 je první notebook na světě, vybavený špičkovou technikou, jež byla vyvinuta a zdokonalena ve světě Formule 1 a v leteckém průmyslu. Nádherné šasí z karbonových vláken notebooku ukrývá nejmodernější 64bitovou technologii AMD. Exkluzivní přenosný počítač nabízí výkon a eleganci, jichž bylo dosaženo díky úzké spolupráci dvou společností, které jsou proslulé inovacemi a posouváním hranic techniky.

„Po téměř dvou letech spolupráce a na základě úspěchu inovativních notebooků Ferrari 3200 a 3400," prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer Inc., v lednu 2005, "navrhla společnost Acer skutečně exkluzivní notebook, který vyjadřuje pevné odhodlání zůstat v čele technických inovací, což je záměr charakteristický pro svět Formule 1 i pro informační technologie."

„Technika představuje důležitý prostředek pro dosažení cílů," prohlásil Jean Todt, generální ředitel Scuderia Ferrari. „Jsme přesvědčeni, že inovace tvoří základ trvalého vývoje. Těší nás, že jeden z našich oficiálních dodavatelů přikládá takový význam výzkumu a vývoji progresivních technických řešení.“

Notebook Ferrari 4000 je založen na nejmodernější mobilní technologii AMD Turion™ 64, která umožňuje navrhnout tenké a lehké notebooky, a dále využívá výjimečnou technologii AMD64. 64bitová architektura nabízí uživatelům špičkový výkon a umožňuje jim vyzkoušet, jaké zvýšení výkonu přinesou v budoucnu 64bitové aplikace. Technologie AMD PowerNow!™ prodlužuje výdrž baterií, zatímco technologie HyperTransport™ výrazně přispívá ke zvýšení celkového výkonu.

Elegantní, tenké a lehké šasi z uhlíkových vláken v kombinaci černé barvy a jedinečné „červené Ferrari“ nabízí mobilním uživatelům nejmodernější technologii. Počítač je vybaven velkým, jasným širokoúhlým 15,4" TFT displejem s podporou neobyčejně rychlého grafického čipsetu ATI® MOBILITY™ RADEON® X700 s pamětí 128 MB DDR a architekturou PCI Express, operační pamětí 1 GB DDR, pevným diskem 100 GB, vypalovací mechanikou DVD-Super Multi double-layer a čtečkou paměťových karet typu „5 v 1“. To vše řídí výkonný procesor AMD, který je zárukou špičkového výkonu.

Nový notebook Ferrari 4000 nabízí řešení pro snadné připojení v jakýchkoli podmínkách: WLAN spolu se standardem IEEE 802.11b/g, integrovaná technologie Bluetooth pro připojení k moderní síti PAN (Personal Area Network), dále připojení k firemní lokální síti prostřednictvím karty Gigabit Ethernet či telefonními linkami s využitím faxmodemu 56Kbps V. 92.

Počítač Ferrari 4000 je vybaven čtyřmi rychlými porty USB 2.0, portem S-Video out, rozhraním Fire Wire IEEE 1394 a čtečkou paměťových karet typu “5 v 1”, a tedy je dokonale připraven na prohlížení, správu a ukládání snímků a filmů anebo připojení k videosystémům a digitálním rozhraním.

Ferrari 4000 je skutečně unikátní notebook z hlediska konstrukce, použitých materiálů, barevného řešení i výkonu. Tento jedinečný výrobek představuje výsledek spolupráce dvou společností, které sice působí v naprosto odlišných odvětvích, avšak je jim společné úsilí o neustálý vývoj a zdokonalování výrobků, jakož i snaha o udržení vedoucího postavení na trhu.

Na notebooky řady Ferrari 4000 je poskytována standardně jednoletá mezinárodní záruka. Záruka může být prodloužena na dva nebo tři roky, pokud zvolíte službu AcerAdvantage. V nabídce je i služba prodloužení na tři roky, která se vztahuje na náhodné poškození notebooku.

Dostupný model:

Ferrari 4005LMi – 54 990,- Kč*/ 71 990,- Sk*

AMD Turion™ ML37, Microsoft® Windows® XP Professional v české verzi, 2x 512 MB DDR SDRAM, 15,4” TFT WXGA+, ATI X700 128 MB, 100 GB (5400 ot.) HDD, DVD-RW Super Multi DL (slot in), 10/100/1000 LAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1, Bluetooth

Tiskové zprávy

Diskuse