SONY - nové LCD displeje

22. 6. 2005 16:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony přichází s novými LCD displeji, více možností pro korporátní a domácí uživatele

SONY - nové LCD displeje

Nové modely v S, X a HX sériích rozšiřují použitelnost LCD displejů

Společnost Sony uvádí na trh tři inovované řady LCD monitorů pro domácí a kancelářské použití. Zákazníkům se tak otevírá větší možnost výběru než doposud. HX série, doporučovaná pro domácnosti spolu s S a X sérií pro korporátní použití nabízí množství variant tak, aby maximálně vyhovovala potřebám zákazníků.

Série HX
Série HX odpovídá rozmanitým potřebám uživatelů. Lze si vybrat mezi 17” a 19” modelem s nativním rozlišením SXGA (1280x1024) poskytujícím dostatečně potřebnou plochu na práci či zábavu. Technologie X-black zaručuje skutečnou živost obrazu. O věrné zobrazení barev se postará zvýšený kontrast a jas. Černá je zde skutečně černá. Inteligentní systém Sony Eco Mode automaticky nastavuje jas v závislosti na okolním osvětlení. Displej je tak vždy v optimálním nastavení.

Kromě vynikajícího obrazu a inteligentního systému automatického nastavení jasu nabízí HX série LCD od Sony také velmi všestranný displej. Disponuje velmi širokým zorným úhlem až 170o, a to jak vertikálně, tak i horizontálně. To znamená, že se obraz žádným způsobem nemění ani v případě, že uživatel mění svůj zorný úhel. Rychlá doba odezvy, až 8 ms 1, je ideální pro přehrávání videa a her. Obraz je velmi plynulý a jemný. Množství vstupů, především DVI-D, dovoluje uživatelům připojení více PC.

HX série LCD monitorů Sony je také vybavena velmi kvalitními reproduktory se systémem SRS WOWTM pro dokonalý 3D zvukový efekt.

S série

Aktualizovaná S série LCD monitorů Sony je zaměřena především na korporátní sféru. Nabízí vysoký kontrast, jas a SXGA nativní rozlišení (1280x1024) ve velikostech 17” a 19”. Monitor disponuje velice tenkým rámečkem. Vynikající design je doplněn také výbornými obrazovými parametry. LCD nabízí široké zorné úhly, rychlou dobu odezvy. To ale není zdaleka všechno.

V rámci S série nabízí Sony několik variant LCD displejů. Uživatel může zvolit mezi základním modelem vybaveným pouze analogovým vstupem nebo modelem vybaveným oběma vstupy – jak analogovým, tak i digitálním (DVI-D). Jako standard nabízí monitor funkci Eco Mode, což umožňuje uživatelům nastavit si individuálně ideální zobrazovací podmínky. Funkce Eco Mode také díky šetrnějšímu používání displeje prodlužuje životnost produktu a šetří spotřebu elektrické energie 2.

Korporátní uživatelé také mohou využít nově zaváděný standard DDC-Ci, Plug & Play standard, který zjednodušuje vzdálenou správu a nastavování monitorů. S DDC-Ci mohou administrátoři ověřovat klíčová fakta o monitorech jako např. produktová jména, sériová čísla a nastavení přes firemní síť. Z uživatelského pohledu DDC-Ci usnadňuje obsluhu díky uživatelsky přívětivému softwaru umožňujícím nastavování jasu, kontrastu a barevného podání přímo z uživatelského PC.

Věrné zobrazení barev je samozřejmě v korporátním užití nezbytné. LCD S série jsou plně vybaveny k tomu, aby zaručily optimální zobrazení barev. Navíc S série nabízí také vylepšenou kontrolu gamma pro přesné barvy na různých platformách. Jednoduše řečeno, znamená to, že barvy zůstávají stejné i když přicházejí z různých zdrojů – PC, Mac nebo digitální fotoaparát.

Tam, kde je požadován zvuk, nabízí S série opět jednodušší užití. LCD je vybaven zvukovým stereo jackem pro sluchátka, tudíž není potřeba “ohledávat” PC a shánět správný konektor.

X série

Pro korporátní uživatele je na výběr i model ze série X, který se opět nabízí v 17” a 19” rozměrech s SXGA rozlišením. Monitor opět vyniká v parametrech rychlá doba odezvy, vynikající kontrast i jas.

Oproti S sérii má série X svou vlastní identitu charakterizovanou především možností připojení klávesnice, obrazu či myši (KVM). Toto umožňuje uživatelům kontrolovat dvě PC jednou klávesnicí, LCD monitorem X série a jednou myší bez nutnosti mít připojeno a na stole položeno více periferií, což bývá v případě obsluhy dvou počítačů najednou nezbytností. Důraz na pořádek a efektivitu pracovní plochy okolo LCD X série je ještě prohlouben přítomností audio reproduktorů a sluchátkového výstupu. Tam, kde je vyžadován zvuk, poskytuje X série kvalitní alternativu bez nutnosti obsazení další pracovní plochy reproduktory.

Navíc, uživatel má k dispozici opět velmi užitečnou funkci Eco Mode, zajišťující dokonalý komfort při používání monitoru a zvyšující životnost samotného produktu spolu s úsporou elektrické energie3. X série také podporuje nastavení gamma, čímž zaručuje stejné barvy při zobrazování z kamery, fotoaparátu či PC.

LCD monitory X série mají analogový i digitální vstup, což v praxi přináší jednodušší použití, univerzálnost a digitální kvalitu bez nutnosti analogového převodu. K tomu, aby uživatelé dostali opravdu vše, co od monitoru vyžadují, je LCD monitor X série vybaven výškově nastavitelným stojanem.

“Nové modely série S, X a HX reprezentují špičkovou kvalitu Sony,” říká Hans Mastenbroek, šéf marketingu Sony displejů. “Jsou technologicky na výši, vystavěny na nejvyšších standardech a navrženy tak, aby vypadaly tak přitažlivě, jako obraz, který nabízí. Sony si za dobu, po kterou se zabývá výrobou LCD displejů, vybudovalo renomé kvalitní značky s nejlepšími technologiemi, jež se implementují do všech nových produktů.”

1 Model SDM-HX75
2,3 Pokud Eco Mode je užíván k redukci podsvícení

Tiskové zprávy

Diskuse