Společnost ISS uvedla na český trh Proventia Desktop

22. 6. 2005 16:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ISS uvedla na český trh Proventia Desktop. Díky pokrokové technologii virové prevence zvyšuje ISS úroveň své produktové platformy celopodnikového zabezpečení Proventia ~

Společnost ISS uvedla na český trh Proventia Desktop

Praha — 20. 6. 2005 — Společnost Internet Security Systems představila svůj nový produkt Proventia Desktop s vestavěnou technologií nazvanou Systém virové prevence (Virus Prevention System, VPS). Proventia Desktop tak zajišťuje proaktivní (preventivní) ochranu na podnikové úrovni proti aktuálně nejvíce škodlivým internetovým hrozbám; kromě pokusů o nabourávání systému také proti spywaru, síťovým červům, virům a dalšímu malwaru. Jako klíčová součást vícevrstevného přístupu ke kyberbezpečnosti, který je vlastní platformě celopodnikového zabezpečení Proventia společnosti ISS, nabízí Proventia Desktop komplexní ochranu pro zastavení hrozeb ještě před tím, než mohou mít dopad na různé obchodní aktivity.

Software Proventia Desktop byl navržen tak, aby uspokojil potřeby podnikových zákazníků společnosti ISS, konkrétně pak vychází vstříc potřebám mobilní pracovní síly, jejíž příslušníci běžně cestují mimo dosah síťového ochranného deštníku svých organizací a stávají se tak zranitelní vůči všem formám útoků. Nový produkt společnosti ISS vykazuje všechny rysy svého předchůdce RealSecure Desktop – osobní firewall, prevenci nežádoucích průniků, VPN zabezpečení a kontrolu granulárních aplikací. Čím však Proventia Desktop společně s vylepšenou kontrolou aplikací stanovuje nový standard zabezpečení podnikových počítačů, to jsou další přídavné funkce – Systém virové prevence, opatření proti spyware a prevence zneužití zahlcení vyrovnávací paměti (Buffer Overflow Exploit Prevention, BOEP).

VPS využívá k potlačování známých i dosud neznámých virů, trojských koní a červů behaviorální metodu analýzy, kterou si ISS nechala patentovat. Systém virové prevence se tak stává komplementární k tradiční antivirové technologii, která pouze monitoruje známé podpisy zlomyslných kódů, když identifikuje jakékoli virové a nezdravé chování aplikací a zlomyslné kódy blokuje. Proventia Desktop tedy dokáže zastavit neznámé hrozby a chránit osobní počítač před krádežemi dat, zneužitím, modifikacemi či vymazáním zdrojů, a to bez aktualizací podpisů, jež jsou časově náročné.

“Zde, na AV-Test.org, testujeme výkonnost antivirových systémů v současné záplavě hrozeb, říká Andreas Marx, CEO společnosti AV-Test GmbH. „Naše testy ukázaly, že se reakční časy prodejců antivirů mohou pohybovat v rozmezí od dvou do šestnácti hodin, po nichž je vydávána podpisová záplata (signature patch). Navíc, například jen v průběhu prvních devíti měsíců v loňském roce se počet virových podpisů zvýšil o 25 procent a velikost jejich databáze vzrostla o více než 24 procent. Pokud se organizace chtějí pohnout vpřed a efektivně zacílit a zastavit hrozby zítřka, prodejci antivirů musejí užívat proaktivní metody detekce, což povede k eliminaci potřeby časově náročných a rozsáhlých aktualizací podpisových databází.”

Vedle integrované VPS ochrany Proventia Desktop obstarává také prevenci zneužití zahlcení vyrovnávací paměti. BOEP zabraňuje hackerům využívat zranitelností zahlcené vyrovnávací paměti a spouštět zlomyslné kódy v osobních počítačích. Zranitelnosti způsobené zahlcenou vyrovnávací pamětí zaujímají významné místo ve výsledcích výzkumů týmu X-Force, který funguje v rámci společnosti ISS. Jen v roce 2004 tvořily, podle týmu X-Force, 86 procent ze všech objevených zranitelností a trvale vedou jako nejvíce zneužívané.

Proventia Desktop disponuje rovněž schopnostmi anti-spywaru díky funkci inteligentních Aktive X rozborů kódů, čímž předchází instalacím nechtěných spyware aplikací a jejich aktualizacím za provozu počítače. V případě spywaru, který se pokouší vstoupit do počítače užitím tradičnějších prostředků, Proventia Desktop monitoruje nové instalace aplikací a porovnává je s neustále aktualizovaným seznamem známých spywarových programů. V případě již přítomného spywaru v počítači blokuje bezpečnostní prvek softwaru nazvaný Kontrola komunikace (Communication Control) jakýkoli neautorizovaný program při tzv. „dialing home“ a přenosu dat mimo počítač.

Softwarové zařízení Proventia Desktop je navrženo tak, aby bylo zvláště pamatováno na jednoduchost jeho správy – jeho architektura umožňuje rozmístění v libovolné velikosti. Jednoduše se integruje do existující IT infrastruktury a lze ho spravovat nejen lokálně v osobním počítači administrátora, ale také centrálně s využitím centralizovaného správcovského systému společnosti ISS s názvem SiteProtector nebo subdodavatelsky pomocí Managed Protection Services. Proventia Desktop umožňuje IT administrátorům ovlivňovat existující investice a integrovat skupiny Microsoft Active Directory přímo do SiteProtectoru a tím zjednodušit nastavení i správu bezpečnostních aktiv v rámci organizace.

„Za poslední dekádu se ISS opravdu odevzdala dodávání řešení, která by odpovídala měnícím se potřebám naší podnikové klientely,“ říká Tom Noonan, předseda, prezident a výkonný ředitel ISS. „Proventia Desktop staví na úspěchu naší předchozí produktové řady RealSecure. Tím, že jsme zavedli nové technologie jako například VPS, nejen že posilujeme naši platformu celopodnikového zabezpečení jako celku, ale také reagujeme na poptávku trhu po řešení dnešních nejnebezpečnějších hrozeb ohrožujících jednotlivé osobní počítače.”

Produktová platforma celopodnikového zabezpečení Proventia společnosti ISS je významně podporována výzkumným a vývojovým týmem X-Force. Tím, že se soustřeďuje spíše na konkrétní zranitelná místa počítačových sítí a systémů než na útoky, které je zneužívají, je společnost Internet Security Systems schopná pomoci svým zákazníkům předcházet útokům dříve než mohou negativně ovlivnit jejich organizace. S podporou Managed Security Services mohou zákazníci navíc čerpat výhody bezpečnostních expertíz společnosti bez ohledu na to, jaká zařízení užívají. Managed Security Services dovoluje IT profesionálům koncentrovat se na jiné zásadní projekty a snižuje celkové náklady na vlastnická práva k zabezpečení.

Cena a dostupnost
Proventia Desktop začal být distribuován do Evropy v prvním čtvrtletí 2005.

Tiskové zprávy

Diskuse