ASUS EN7800GTX - GeForce 7800 GTX

22. 6. 2005 16:23    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvádí grafickou kartu EN7800GTX vybavenou grafickým jádrem nové generace GeForce 7800 GTX. Výjimečné funkce umocňují videozábavu na osobních počítačích

ASUS EN7800GTX - GeForce 7800 GTX

Praha; 22. června 2005 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce kvalitních grafických řešení, dnes představil grafickou kartu EN7800GTX, která obsahuje nejnovější špičkový grafický procesor (GPU) NVIDIA® – GeForce® 7800 GTX s 256MB rychlou DDR3 videopamětí.

ASUS EN7800GTX má GPU s frekvencí 470 MHz, 1,2GHz DDR3 videopaměť a elegantní a účinný chladič. EN7800GTX dále nabízí mnoho možností připojení, zahrnující dva VGA nebo DVI výstupy, S-video výstup, kompozitní videovýstup, HDTV výstup, S-video vstup a kompozitní videovstup.

GeForce 7800 GTX s kódovým názvem G70 je nová generace grafických čipů od společnosti NVIDIA. Superskalární architektura GPU přináší až 2x vyšší výkon shaderů, než měla předchozí generace produktů, a povznáší tak herní výkon na extrémní úrovně. GeForce 7800 GTX podporuje Microsoft® DirectX® 9.0, Shader Model 3.0 a OpenGL 2.0. Navíc má zabudovaný videoprocesor, umožňující získat nebývalou čistotu obrazu, plynulé video a precizní změnu měřítka obrazu u všech typů videomédií, který přemění váš počítač na domácí kino.

Grafická karta nabízí také exkluzivní novinky, jaké lze najít jen u řešení společnosti ASUS, a nejnovější balíček her.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie Splendid Video Enhancing, zabudovaná v ovladači grafických karet ASUS, detekuje aktivaci a použití videoaplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby byl vypadal co nejlépe. Splendid zvyšuje hloubku a intenzitu barev v reálném čase a pozvedá grafické možnosti počítače na novou úroveň.

GameFace Messenger™: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u nejoblíbenějších programů pro okamžitou komunikaci, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně snadno použitelný jako současné volně dostupné komunikační služby.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím blogů, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je další inovativní funkcí zabudovanou v grafických kartách ASUS. Je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN party her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat do blogů.

Přibalené hry a software
-Project Snow Blind
-XPand Rally
-Joint Operations
-ASUS DVD
-Media & Show
-Power Director

Přehled parametrů:

Název modelu EN7800GTX/2DHTV/256M
Grafický procesor (GPU) GeForce™ 7800 GTX
Videopaměť 256 MB DDR3 –1.6
Frekvence GPU 470 MHz
Frekvence paměti 1,2 GHz (600MHz DDR3)
RAMDAC 400 MHz
Sběrnice PCIe
Paměťové rozhraní 256bitové
Max. rozlišení 2048x1536
VGA výstup S DVI-VGA adaptéry
TV vstup/výstup Video-in & Video-out (VIVO) s podporou HDTV
DVI výstup Dvojitý DVI-I
2. VGA výstup Ano
Dodávané adaptéry/kabely VIVO kabel, DVI adaptéry, napájecí kabel
Přibalený software Project Snow BlindXpand RallyJoint OperationsASUS DVDMedia & ShowPower Director 3ASUS Driver & UtilitiesKožené pouzdro na CD

Pro získání dalších informací o grafické SLI kartě ASUS EN7800GTX a ostatních produktech ASUS navštivte domovskou stránku společnosti na adrese www.asus.com.