Intel - Vzdělání pro budoucnost

23. 6. 2005 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel oznámila záměr rozšířit program Intel® Vzdělání pro budoucnost v České republice na podzim tohoto roku

PRAHA, Česká republika, 23. června 2005 – Společnost Intel Corporation dnes na setkání s novináři oznámila svůj záměr zahájit rozsáhlé školení učitelů základních a středních škol v rámci programu Intel® Vzdělání pro budoucnost (Intel® Teach to the Future) v České republice na podzim tohoto roku.

Program Intel Vzdělání pro budoucnost je celosvětovou vzdělávací iniciativou, která pomáhá učitelům v překonávání překážek, kterým čelí při účinném zavádění počítačových technologií při výuce. Jeho cílem je zvyšovat kvalitu výuky na základních a středních školách prostřednictvím využívání počítačů při studijních a výukových programech. Program učitelům na školeních ukazuje, jak zapojit technologie do každodenních učebních plánů a jak zařadit využití internetu, designu webových stránek a tvořivého softwaru k podpoře myšlení na vyšší úrovni a tvořivosti studentů.

První, přípravná fáze programu byla v České republice již spuštěna v průběhu letošního roku

a v červenci a srpnu budou první školení vyhodnocena. „Tento program pedagogům umožňuje úspěšné začlenění technologií do vyučovacího procesu a pomáhá jim připravovat dnešní mládež na požadavky pracoviště zítřka,” komentuje program František Fait, Intel Education Manager ze společnosti Intel.

Program Intel Teach to the Future je součástí iniciativy Intel® Innovation in Education, která se snaží realizovat možnosti přírodních věd, matematiky a technologií ve vzdělávání. Cílem je připravit dnešní učitele na požadavky zítřka. Společnost Intel připravuje a podporuje programy, které pomáhají reagovat na požadavky studentů a komunit na celém světě prostřednictvím zlepšování výuky přírodní věd a matematiky, zlepšování účelného využívání technologií při výuce a rozšiřování přístupu k technologiím a kariérním příležitostem v technických oborech.