IBM kupuje Isogon Corporation

28. 6. 2005 17:25    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM kupuje Isogon Corporation. Společnost IBM oznámila podepsání definitivní dohody o akvizici soukromé společnosti Isogon Corporation se sídlem v New Yorku.

Akvizice podléhá obvyklému schvalovacímu procesu ze strany regulačních orgánů a měla by být uzavřena ve třetím čtvrtletí 2005. Finanční podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.

Operace společnosti Isogon budou integrovány do divize IBM Tivoli, které produkuje software pro správu infrastruktur a v loňském roce i prvním čtvrtletí letošního roku dosáhla dvouciferného růstu tržeb.

Akvizice staví na existujícím vztahu obou společností, který zahrnuje více než 200 společných zákazníků po celém světě. Technologii společnosti Isogon bude prodávat IBM a jeho obchodní partneři.

Akvizice je odpovědí na rostoucí poptávku po softwaru, který zjednodušuje a automatizuje správu výdajů na software a jeho využívání. Podle IDC, globální výzkumné a poradenské firmy v odvětví informačních technologií, vzrostou celosvětové výdaje na správu IT majetku z 971 miliónu dolarů v roce 2004 na 1,33 miliardy v roce 2009.

Isogon je přední dodavatel technologie, která provádí automatickou inventarizaci mainframového softwaru a dokáže sledovat jeho využití na počítačích mainframe. Doplňuje tak software IBM Tivoli License Manager, který poskytuje podobné funkce pro distribuovaná prostředí se systémy Windows, Linux, UNIX a dalšími.

Díky akvizici bude IBM moci nabízet úplné řešení správy softwarového majetku, s nímž firmy získají jednotný přehled o veškerém softwaru, jeho využívání a licencích na operační systémy, middleware a aplikace – vše prostřednictvím jednoduchého rozhraní webového prohlížeče.

Zákazníci tak budou schopni lépe přizpůsobovat nákupy softwaru konkrétním situacím včetně fůzí a akvizic, které mohou vést k duplicitnímu využívání softwaru v určitých odděleních, anebo obnovovacím pracím po zhroucení, kdy je třeba okamžitě identifikovat poškozená aktiva. Odpovídá také na požadavky zákona Sarbanes-Oxley, neboť poskytuje výroční přehled o IT majetku a výdajích.

Tiskové zprávy

Diskuse