Nokia je celosvětovým sponzorem koncertů Live 8

28. 6. 2005 17:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia oznámila, že se stala celosvětovým sponzorem koncertů Live 8, které se uskuteční 2. července 2005 a které organizuje Sir Bob Geldof jako výzvu adresovanou osmi čelným představitelům nejbohatších zemí světa, aby na summitu G8 o šest dní později jednali o odpuštění dluhů nejchudším národům světa, zvýšení pomoci, která je těmto národům poskytována, a o spravedlivém obchodování s nimi.

John Kennedy, představitel pořádající společnosti Live 8, řekl: „Je fantastické, že se Nokia stala celosvětovým sponzorem této akce, protože to podtrhuje význam komunikace. Nokia dále zvyšuje povědomí o této nesmírně důležité otázce, tedy o snaze vymýtit chudobu. Toto téma se tak ještě více zviditelní.“

„Velice nás těší, že můžeme být celosvětovým sponzorem iniciativy Live 8,“ řekl Pekka Rantala, senior viceprezident obchodní jednotky Multimedia Marketing společnosti Nokia. „Nokia se zabývá komunikací mezi lidmi a iniciativa Live 8 je dokonalým příkladem toho, co mohou lidé dokázat, když spolupracují na dosažení společného cíle. Je také skvělé, že zaujetí, které mají lidé pro hudbu, lze využít pro dobrou věc.“

P. Rantala pokračoval: „Koncerty Live 8 spojí dohromady miliardy lidí, ať už osobně nebo prostřednictvím přímých přenosů. Tato nezapomenutelná akce pomůže zvýšit povědomí o důležité otázce celosvětového významu. Chceme, aby lidé měli možnost podělit se o zážitek, který se jim naskytne možná jednou za život, a aby měli pocit vzájemného spojení a součinnosti, i když mohou být fakticky na různých místech.“

Nokia jako celosvětový sponzor poskytne finanční prostředky na krytí nákladů souvisejících s pořádáním těchto akcí. Spolupráce společností Nokia a Live 8 se neomezí jen na tuto sérii již naplánovaných koncertů.

Akce LIVE 8 je součástí celosvětového dne, kterým začíná Dlouhá cesta ke spravedlnosti, jejímž cílem je vyzvat osm čelných představitelů nejbohatších zemí světa, aby na své schůzce v rámci summitu G8 6. - 9. července ve skotském městě Gleneagles přistoupili k odpuštění dluhů nejchudším zemím, zvýšení pomoci a nastolení podmínek spravedlivého obchodu. Druhého července se v Londýně, Edinburghu, Filadelfii, Berlíně, Paříži a Římě sejdou miliony lidí, aby se zasadily za úplné odpuštění dluhů, poskytnutí rozsáhlejší a lepší pomoci a zajištění obchodní spravedlnosti pro nejchudší národy světa. Akce LIVE 8 vyzývá lidi celého světa k jednotnému postoji – v roce 2005 potřebujeme váš hlas, ne vaše peníze.

Společnost Nokia a její partneři se prostřednictvím celé řady inovačních projektů snaží maximalizovat přínos mobilních komunikací pro vzdělávání a zdravotnictví. Nokia je přesvědčena, že do roku 2015 bude mít polovina světové populace přístup ke globální komunikaci prostřednictvím mobilních přístrojů. Další informace o programu BridgeIt a o dalších projektech z oblasti korporátní odpovědnosti najdete na www.nokia.com.