Nokia N-Gage - MEF Mobile Games Award pro Pathway To Glory

28. 6. 2005 19:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Úspěchy titulů N-Gage pokračují. Hra Pathway To Glory získala ocenění MEF Mobile Games Award 2005

Espoo, Finsko – Nokia nadále sklízí prestižní ocenění udělovaná za hry pro mobilní zařízení. Kritikou velmi příznivě přijatý titul pro platformu N-Gage, Pathway to Glory, získal letošní cenu MEF Mobile Games Award. Tato hra určená výhradně pro platformu N-Gage získala ocenění na akci Mobile Entertainment Forum Awards konané v Londýně dne 15. června 2005.

Porota skládající se z novinářů a odborníků na mobilní zábavu ocenila inovativní přístup hry a odhodlání posunout hranice světa mobilních her o krok dále. „Ceny MEF oceňují kreativitu, dynamiku a růst mobilního zábavního průmyslu dosažený během uplynulého roku,“ uvedl Patrick Parodi, předseda Mobile Entertainment Forum. „Vítězné ocenění, kterého se titulu Pathway to Glory dostalo, je uznáním úsilí společnosti Nokia dále rozvíjet obor mobilních her a zásadního vlivu, který její projekt bude mít na budoucnost mobilních her.“
Gregg Sauter, ředitel divize Games Publishing společnosti Nokia, k ocenění uvedl: „Jakožto jeden z prvních herních titulů společnosti Nokia je Pathway to Glory skutečně ukázkovým produktem předvádějícím schopnosti platformy N-Gage. Je skvělé získat ocenění za náročnou práci celého týmu, který na projektu pracoval, zvlášť když toto ocenění získáváme od našich kolegů z oboru mobilní zábavy.“

Pathway to Glory nabízí hráčům z celého světa inovativní a jedinečné způsoby, jak spolu mohou v online herním režimu pro více hráčů prostřednictvím služby N-Gage Arena soutěžit, spolupracovat a komunikovat. Jedná se o hru, která v sobě spojuje rysy typické pro mobilní strategii pro více hráčů odehrávající se v reálném čase a vlastnosti tahové strategie a je tak představitelem zcela nového typu hry. Hra je doslova nabita novými funkcemi, mezi něž patří například první mobilní hlasová komunikace používaná přímo ve hře prostřednictvím funkce „polní rádio“. Tato funkce hráčům umožňuje navzájem si v průběhu hry odesílat hlasové zprávy, a simulovat tak používání polní radiové stanice.

Hra byla velice příznivě přijata médii a dostalo se jí vysokého bodového ohodnocení ve všech zásadních publikacích vydávaných po celém světě.

Nová verze oceněného titulu Pathway to Glory byla ohlášena na letošním ročníku výstavy E3. Pathway to Glory Ikusa Islands je vylepšeným pokračováním původní hry a na pultech obchodů by se měla objevit před Vánocemi.

Tiskové zprávy

Diskuse