Lenovo stolní počítače ThinkCentre s dvoujádrovými procesory

1. 7. 2005 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové stolní počítače ThinkCentre s dvoujádrovými procesory přinášejí vyšší výkon. Technologie ThinkVantage a dvoujádrové 64-bitové procesory zvyšují výkon a funkčnost stolních počítačů

Lenovo stolní počítače ThinkCentre s dvoujádrovými procesory

Společnost Lenovo uvedla nejnovější modely stolních počítačů, ThinkCentre M52 a ThinkCentre A52. Stolní počítače ThinkCentre budou vůbec poprvé obsahovat dvoujádrové 64bitové procesory, které podporují nejnáročnější současné aplikace (od zobrazování lékařských snímků a grafického návrhu až po složité statistické výpočty). Vysoký výkon a rychlost podporuje nepřerušovaný přístup k informacím a simultánní běh různých aplikací.

Počítače ThinkCentre M52 a A52 jsou vybaveny technologiemi ThinkVantage, které uživatelům usnadňují instalaci, připojení, ochranu a podporu. S využitím hardwarové technologie Embedded Security Subsystem, která šifruje důležitá data, poskytují počítače ThinkCentre M52 a A52 nejvyšší ochranu před neoprávněným přístupem k informacím. Takto navržené počítače, podle standardu Trusted Platform Module 1.2 organizace Trusted Computing Group, splňují bezpečnostní doporučení, s nimiž se počítá v nové verzi Microsoft Windows kódově označované Longhorn. Nástroj Rescue and Recovery pomáhá uživatelům obnovovat napadené nebo vymazané soubory. Antidote Delivery Manager umožňuje pracovníkům IT snadno instalovat bezpečnostní aktualizace a opravy a také spravovat přístup k síti v souladu s bezpečnostními zásadami, minimalizovat výpadky a snižovat provozní náklady.

Počítače ThinkCentre M52 a A52 patří do nové kategorie Professional Business Platform počítačů s procesory Intel. Jsou vybaveny čipovou sadou 945G a procesorem Intel® Pentium® 4 řady 600, technologií Intel® Hyper-Threading pro efektivní multitasking a zvukovou kartou Intel® High Definition Audio plně podporující kolaborativní nástroje, jako například VoIP. Dále obsahuje nový Intel® Graphics Media Accelerator 950, který přináší výkonnou grafiku pro graficky náročné programy, optimální zpracování video signálu a vysokou produktivitu práce s jedním i dvěma monitory.

Technologie Intel® Active Management a LANDesk optimalizují funkčnost technologií ThinkVantage

Společnost Lenovo plánuje v budoucích modelech počítačů ThinkCentre M52 uvést technologii Intel® Active Management, což je nástroj integrovaný v hardwaru na podporu vyspělé evidence IT techniky. Technologii Active Management lze používat společně s řídící konzolí LANDesk Software pro optimalizaci funkčnosti technologií ThinkVantage. Integrace těchto nástrojů umožní vzdálený přístup a inventarizaci stolních počítačů ThinkCentre M52 i v případě, kdy jsou počítače vypnuty nebo operační systém nereaguje, což zvyšuje efektivitu implementace a správy, snižuje náklady způsobené omezenou provozuschopností systémů a zjednodušuje nezbytnou podporu.

„Díky intenzivní spolupráci s inovátory hardwaru a softwaru ze společnosti Lenovo bude technologie Intel AMT robustním řešením, které posune správu klientských počítačů na vyšší úroveň,“ řekl Robert Crooke, viceprezident Intel Digital Enterprise Group a ředitel Business Client Group. „Technologie Intel Active Management výrazně zjednoduší správu majetku, zkrátí výpadky systémů, zjednoduší technickou podporu a sníží provozní náklady firem všech velikostí.“

Společnost Lenovo plánuje zahájení dodávek modelů ThinkCentre s technologií Intel® Active Management ve druhém pololetí letošního roku.

Různá provedení pokračují v inovacích stolního počítače

Různé stolní konfigurace počítačů ThinkCentre A52 a M52 budou k dispozici v srpnu 2005. Menší modely, které mají jen 40 procent objemu tradičních stolních počítačů ThinkCentre, také nabídnou uživatelům dvoujádrové 64bitové procesory pro skvělou funkčnost a vysoký výkon.

Počítače ThinkCentre M52 a ThinkCentre A52 v konfiguracích tower a small form factor budou k dispozici v síti obchodních partnerů.

Tiskové zprávy

Diskuse