IBM - dodavatel realizace projektu pro ČESKÝ TELECOM

1. 7. 2005 16:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ČESKÝ TELECOM, a.s. se rozhodla v loňském roce výrazně inovovat páteřní datovou síť, včetně zavedení zcela nových datových přenosových technologií založených na produktech CISCO Systems.

Jako na základě výběrového řízení vybral společnost IBM, která do výběrového řízení vstoupila ve spojení s technologiemi CISCO Systems. Robert Šebl, manažer pro IP služby společnosti ČESKÝ TELECOM, k výsledkům výběrového řízení uvedl: „Výsledky dosavadní spolupráce potvrdily správnost volby kvalitní technologie Cisco Systems ve spojení s komplexními službami IBM. Přidaná hodnota IBM spočívá v optimální kombinaci lokálního přístupu a globálních zdrojů“.

Projekt, který byl zahájen na počátku roku 2005, kromě dodávky vybraných zařízení CISCO Systems zahrnuje i zajištění servisní podpory pro stávající infrastrukturu IP datové sítě. V rámci servisní podpory poskytuje IBM helpdesk v režimu 7x24 napojený na expertní centra IBM LaGaude a CISCO TAC, lokální tým specialistů a logistiku náhradních dílů.

První v řadě společných rozvojových aktivit bude ve spolupráci se společností CISCO Systems příprava regionálních ethernetových sítí, které budou tvořit doplněk ke stávající datové infrastruktuře. Tyto nové sítě přinesou rozšíření funkcionality a umožní zavedení nových služeb pro domácí i firemní zákazníky.

Tiskové zprávy

Diskuse