Toshiba Tecra M4 TabletPC uveden na trh

1. 7. 2005 16:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba Tecra M4 – praktické spojení TabletPC a notebooku

Toshiba Tecra M4 TabletPC uveden na trh

Praha, 1. 7. 2005 – Společnosti Tech Data Distribution a Toshiba oznámily, že začaly s dodávkami notebooku Toshiba Tecra M4 na český a slovenský trh. Jedná se o praktické spojení TabletPC a notebooku do jednoho zařízení, které je navíc doslova nabito nejmodernějšími technologiemi.

Notebook disponuje špičkovým 14“ displejem s vysokým kontrastem 500:1 a rozlišením 1400 x 1050 bodů, který na současném trhu jen stěží bude hledat vážnější konkurenci. U zařízení typu TabletPC se často nesetkáte ani s integrovanou optickou mechanikou či možností rozšíření pomocí stolního replikátoru portů. Tecra M4 přitom nabízí obojí. Notebook je možno dokonale přizpůsobit požadavkům uživatele i díky slotu pro výměnné příslušenství SelectBay.

Robustní provedení s magnesiovým rámem je odolné i proti nešetrnému zacházení (nárazy a otřesy). Proti nárazům a otřesům je aktivně (3D ochrana) chráněn i pevný disk. Navíc je Toshiba Tecra M4 vybavena souborem nejnovějších technologií ochrany notebooku a zabezpečení dat, který společnost Toshiba nazvala EasyGuard. Toshiba EasyGuard je výhodným řešením pro zdokonalení zabezpečení dat, rozšíření ochrany počítače a snadné připojení. Toshiba EasyGuard umožňuje dosažení mobilního výpočetního výkonu bez starostí a kromě jiného zahrnuje vysoce ziskovou trojitou anténu pro kvalitní WiFi a Bluetooth příjem signálu.

Notebook Toshiba Tecra M4 je vybaven mobilním procesorem Intel Pentium M 760 (1,73 GHz, 533 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 512 MB operační paměti (rozšiřitelné na 2048 MB), rychlým pevným diskem s kapacitou 60 GB (5400 ot./min), profesionální grafickou kartou nVidia GeForce FX Go6200TE (64 MB, PCI Express) a bohatým sortimentem různých portů, konektorů a rozhraní, včetně 3 x USB 2.0, FireWire, infra, PCMCIA, vstupu pro replikátor portů, vstupu pro replikátor Tablet MultiDock II a čtečky paměťových karet SD/MMC.

Komunikace s okolím je zajištěna pomocí modemu či síťové karty LAN, nebo bezdrátově, pomocí technologií WiFi, Bluetooth a infračerveného portu.

Součástí balení notebooku je bohatá softwarová výbava, která zahrnuje: operační systém MS Windows XP TabletPC, WinDVD, ConfigFree, Toshiba Utility, MS Office OneNote 2003 a podporu pro telefonování VoIP.

Notebook Toshiba Tecra M4 v uvedené konfiguraci je v prodeji již nyní za cenu 53 490 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse