COMFOR Integra 7100 - procesor se dvěma jádry

8. 7. 2005 16:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Pracovní stanice COMFOR Integra 7100 s procesorem se dvěma jádry

COMFOR Integra 7100 - procesor se dvěma jádry

Ostrava, 7. 7. 2005 – Společnost AT Computers oznámila uvedení nové pracovní stanice COMFOR Integra 7100 na český a slovenský trh, dostupný v celé specializované prodejní síti COMFOR se svými 150 prodejnami po celé ČR a 43 prodejnami na Slovensku. Jedná se o výkonný počítač, vybavený nejnovějším procesorem Intel se dvěma jádry a umožňující konfigurovat sestavu dle přání zákazníka.

Použitý procesor obsahuje dvě jádra umístěná na jednom křemíku, což znamená, že v jednom boxu jsou umístěny dva procesory, které lze současně vložit do jedné patice. Velikost jádra je tedy přibližně dvojnásobná, oba procesory pracují na stejné frekvenci a při práci mohou spolupracovat. Pracovní stanici s dvoujádrovým procesorem pak využijete zejména při práci s aplikacemi, které jsou přizpůsobeny pro práci s víceprocesorovými systémy. U takových aplikací se pak dočkáte výrazného nárůstu výkonu. K takovým aplikacím paří například grafické a animační programy, programy pro práci s videem apod. Příkladem mohou být programy 3DStudio Max, Cinema 4D nebo Windows Media Encoder. Příkladů nasazení by se však našlo ještě celá řada. Vícejádrový procesor je dobře využitelný zejména v případech, kdy pracuje více aplikací najednou, což je dnes častým jevem. S běžnými aplikacemi totiž často na pozadí běží programy jako jsou antiviry, firewally, antispywery či ICQ.

V základní konfiguraci ohlášená sestava obsahuje výkonnou základní desku Asus P5WD2 Premium (s čipovou sadou Intel 955X) osazenou procesorem Intel Pentium D820 (2,8 GHz, 2x 1MB L2 cache, 800 MHz) do patice LGA 775, operační paměť o velikosti 512 MB s možností rozšíření až na 8 GB, rychlý pevný disk SATA s kapacitou 120 GB, FDD a CD-RW mechaniku, klávesnici, myš a výkonnou grafickou kartu Asus Extreme N6600TD (128 MB DDR, PCI-e, DVI, TV-out). Bohatá výbava nejrůznějšími porty a konektory je samozřejmostí. Součástí standardní konfigurace je i operační systém MS Windows XP Professional CZ, který umí využít výhod dvoujádrových systémů.

Tuto sestavu pořídíte za cenu 29 490 Kč bez DPH a dostanete na ni tříletou záruku.

Tiskové zprávy

Diskuse