Nokia 6630 Navigation Pack – úplné řešení pro mobilní navigaci

8. 7. 2005 16:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Nokia a Wayfinder Systems oznámily dostupnost produktu Nokia 6630 Navigation Pack, kompaktního řešení vycházejícího z koncepce chytrého telefonu, které mobilním uživatelům usnadňuje hledání správné cesty a poskytuje jim další informace o lokalitě, v níž se nacházejí. Navigační balíček se skládá z chytrého telefonu Nokia 6630, bezdrátového GPS modulu Nokia a z aplikace Wayfinder Navigator(TM).

„Lokalizační služby patří u zákazníků využívajících nové mobilní aplikace mezi ty nejoblíbenější,“ uvedl Kirsi Kokko, ředitel obchodní jednotky Smartphone and Business Solutions divize Multimedia společnosti Nokia. „Prostřednictvím navigačního balíčku Nokia 6630 jsme chtěli této poptávce vyjít vstříc vysoce pokročilým, přenosným řešením spojujícím v sobě výhody chytrého telefonu a navigačního zařízení. Pokud uživatel toto zařízení zrovna nepoužívá k navigaci, může jej používat k práci, fotografování nebo záznamu videa, surfování po internetu, či k poslechu hudby.“

„Aplikace Wayfinder Navigator(TM) nabízená telefonem Nokia 6630 poskytuje spotřebiteli dokonalé navigační řešení,“ uvedl Jonas Sellergren z obchodní jednotky VP Product Management společnosti Wayfinder Systems. „Aplikace Wayfinder Navigator(TM) v chytrém telefonu Nokia poskytuje tytéž uživatelské funkce, které doposud byly k dispozici především v zařízeních vestavěných v automobilech. Wayfinder Navigator(TM) je dokonalým společníkem na cesty a ideálním nástrojem pro každého, kdo tráví čas v pohybu."

S navigačním balíčkem Nokia mají uživatelé celý svět ve své kapse: pokud se připojí k bezdrátovému GPS modulu Nokia, mohou přímo na svém telefonu Nokia 6630 sledovat aktuální polohu a nechat si na digitální mapě Tele Atlas zobrazit nejvhodnější trasu do své cílové destinace. Po nainstalování s pomocí nástroje pro automatickou konfiguraci je uživatelům k dispozici rozsáhlý výběr map, mezi něž v současné době patří mapy západní Evropy, České republiky, Polska, Maďarska a Řecka*.

Aplikace také uživatelům dává hlasové pokyny k odbočení, umožňuje jim vyhledávat místa dle poštovní adresy, hledat restaurace a další zajímavé lokality. Mapu zobrazující nalezené lokality nebo místa je kromě toho možné odeslat dalším uživatelům prostřednictvím MMS zprávy nebo e-mailu. Navigační balíček Nokia 6630 nevyžaduje instalaci na pevném místě, a uživatelé ji tedy mají k dispozici neustále, kdykoliv a kdekoliv ji potřebují.

Aplikace Wayfinder Navigator(TM) nahraná na multimediální kartě (MMC) zmenšené velikosti používané v telefonu Nokia 6630 poskytuje navigační služby včetně automatické aktualizace map po dobu šesti měsíců. Po této době, kdy je služba poskytována zdarma, si uživatelé mohou poskytování služby prodloužit buď přímo z telefonu Nokia 6630 nebo ze stránek www.MyWayfinder.com. Pro přístup k internetu a ke stahování tras, map a informací ze serveru Wayfinder musí mít uživatelé předplacenu službu GPRS/EDGE**.

Na některých trzích bude navigační balíček nabízen také s chytrým telefonem Nokia 6670. Navigační balíčky Nokia 6630 a 6670 jsou k dispozici v zemích západní Evropy, přičemž další trhy budou následovat později v tomto roce.

Tiskové zprávy

Diskuse