Intel - širokopásmova distribuce premiérových filmů

11. 7. 2005 16:52    Rubrika: Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění<hr>

INTEL A REVELATIONS PODPORUJÍ
NOVÉ ZPŮSOBY ON-LINE DISTRIBUCE FILMŮ

Intel investuje spolu se společností Morgan Freeman Revelations Entertainment do nové firmy usilující o urychlení širokopásmové distribuce premiérových filmů

SUN VALLEY, USA, 11. července 2005 – Společnosti Revelations Entertainment a Intel ohlásily založení nové společnosti v oblasti digitální zábavy. Tato firma se bude věnovat distribuci premiérových filmů spotřebitelům prostřednictvím Internetu a bude zajišťovat komunikaci filmových tvůrců s fanoušky po celém světě.

Společnost Revelations je společným projektem herce Morgana Freemana a producenta Lori McCrearyho. Nová společnost ClickStar byla založena za investiční podpory společnosti Intel.

Cílem společnosti ClickStar je příprava on-line služeb, které spotřebitelům zprostředkují přístup, úhradu a stahování premiérových filmů ještě před jejich uvedením na DVD a přenos zábavních kanálů přímo do domácností. Prostřednictvím tohoto on-line rozhraní budou moci filmoví tvůrci přímo oslovit fanoušky a nabídnout jim nové varianty domácí zábavy. ClickStar vytvoří nové obchodní modely, které filmovému průmyslu otevřou příležitosti k dalším ziskům.

Založení nové společnosti oznámili na konferenci Allen & Company v Sun Valley osobně Morgan Freeman a Paul Otellini, prezident a CEO společnosti Intel.

„ClickStar reaguje na celosvětově rostoucí poptávku spotřebitelů po digitálním obsahu – především z oblasti zábavy,“ řekl Morgan Freeman. „Naším cílem je zpřístupnit kvalitní premiérové filmy fanouškům po celém světě a učinit oficiální koupi filmu jednodušší než jeho pořizování pirátskou cestou.“

„Je to důležitý krok, který rozšíří možnosti zábavy v digitální domácnosti,“ řekl Paul Otellini. „Prostřednictvím nových platforem digitální zábavy společnosti Intel a špičkových služeb ClickStar získají spotřebitelé premiérový a další kvalitní obsah bez toho, aby museli opustit pohodlí svých obývacích pokojů.“

V čele společnosti ClickStar bude stát Nizar Allibhoy, který byl jedním z ředitelů Sony Pictures. Cílem nové společnosti je poskytovat marketingové a distribuční nástroje potřebné k uvedení premiérových filmů ještě před jejich zveřejněním na DVD a jejich distribuci přímo do zábavních zařízení digitální domácnosti dle konceptu společnosti Intel. ClickStar spolupracuje se špičkovými umělci, producenty a distribučními společnostmi z celého světa, aby připravila širokou on-line nabídku zajímavých filmů dostupných v té době v kinech. Všechny strany spolupracující se společností ClickStar podporují myšlenku, že spotřebitelé mají velký zájem digitální zábavu a že nejlepší způsob boje s pirátstvím je ucelená nabídka zajímavého a lépe chráněného obsahu digitální zábavy.


Tiskové zprávy

Diskuse