Intel Pentium D - dvě jádra v segmentu základních serverů

12. 7. 2005 16:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel nabízí dvě jádra též v segmentu základních serverů. Fotografie nové základní serverové platformy využívající dvoujádrový procesor Intel® Pentium® D a čipovou sadu Intel® E7230 je dostupný na webových stránkách BusinessWire a AP PhotoExpress.

Intel Pentium D - dvě jádra v segmentu základních serverů

SANTA CLARA, USA, 12. července 2005 – Společnost Intel představila platformu pro základní servery s procesorem Intel® Pentium® D se dvěma jádry v jednom čipu a příslušnou čipovou sadu Intel® E7230. Vzhledem k vysoce konkurenční ceně je tato platforma zajímavá zvláště pro menší firmy, které potřebují výkonný základní server. Nová platforma Intel obsahuje řadu unikátních a inovativních funkcí podnikové kategorie, jako je rozhraní PCI Express* I/O, 64bitové adresování paměti, paměťové moduly DDR2 a softwarový RAID. Dnes ohlášený produkt rozšiřuje nabídku již dříve představených dvoujádrových procesorů pro stolní počítače

a pracovní stanice s technologiemi Intel a je zároveň prvním z připravované rozsáhlé řady dvoujádrových serverových produktů připravovaných společností Intel pro tento a příští rok.

Při odběru 1 000 kusů začíná cena čipové sady Intel E7230 na 36 dolarech. Ceny procesorů Intel Pentium D jsou dostupné na www.intel.com/intel/finance/pricelist/.

Tiskové zprávy

Diskuse