Nokia - síť třetí generace WCDMA pro Centertel

15. 7. 2005 17:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Centertel si zvolil společnost Nokia jako dodavatele sítě třetí generace WCDMA

Espoo, Finsko – Polský operátor PTK Centertel si zvolil společnost Nokia jako svého dodavatele sítě třetí generace WCDMA pro oblast Varšavy a severního Polska. Centertel nedávno zprovoznil síť EDGE umožňující vysokorychlostní přenos dat v rámci stávající sítě GSM. Nokia sehrála důležitou úlohu při zavádění systému EDGE provozovaného Centertelem, a to včetně pokrytí varšavské oblasti.

Nokia dodává společnosti Centertel řešení GSM již od roku 1997 a za tuto dobu se stala dodavatelem celé řady síťových řešení včetně základních komponent pro sítě s přepínáním okruhů a sítě s přepínáním paketů (GPRS) druhé a třetí generace, síťových řešení GSM/EDGE, provozních podpůrných systémů, platforem a middleware pro nejrůznější služby a souvisejících služeb týkajících se řízení projektů, nasazení a údržby.

„Tím, že si nás Centretel vybral jako svého dodavatele sítí třetí generace WCDMA, opět posilujeme naši vedoucí pozici v oblasti sítí třetí generace,“ uvedl Pertti Melamies, viceprezident divize Networks společnosti Nokia. „Sítě GSM/EDGE a sítě třetí generace společnosti Centertel byly vyvinuty tak, aby poskytovaly takovou míru vzájemné integrace, která překračuje pouhé základní předávání dat mezi systémy druhé a třetí generace.“