Lenovo Smartphone ET960 se umístil na třetím místě

19. 7. 2005 12:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Stavíme na inovacích – Lenovo získalo první ocenění BusinessWeeku a IDSA za design. Lenovo Smartphone ET960 se umístil na třetím místě v mezinárodní soutěži designových návrhů

Lenovo Smartphone ET960 se umístil na třetím místě

Společnost Lenovo získala v červnu své první ocenění za design v mezinárodní soutěži časopisu BusinessWeek a organizace IDSA. Její nápaditý telefon Lenovo Smartphone ET960 se umístil na třetí příčce v kategorii počítačového vybavení.

Smartphone ET960, určený pro spotřebitele v Číně, váží pouhých 130 gramů a přitom poskytuje funkce mobilního telefonu, kapesního počítače, hudebního přehrávače, přehrávače médií s možností příjmu televizního vysílání, fotoaparátu s rozlišením 1,3 megapixelu a herního zařízení. Je vybaven rozhraním bluetooth, třípásmovým rádiovým rozhraním GSM/GPRS pro uskutečňování hovorů prakticky kdekoli na světě a slotem pro paměťovou kartu Secure Digital (SD) nebo MultiMedia Card (MMC). Telefon se prodává zhruba za 800 dolarů.

Každoroční mezinárodní soutěž, kterou pořádá nezávislá organizace Industrial Design Society of America a sponzoruje časopis BusinessWeek, oceňuje nejlepší práce z USA, Asie a Evropy. IDSA ocenilo Lenovo za to, jakou pozornost věnuje ergonomii užívání, integraci mnoha technologií a funkcí a také kvalitnímu designu jako prostředku pro vybudování globální identity. Společnost Lenovo byla jedním ze 148 vítězů, kteří byli vybráni z 1 380 přihlášených produktů.

Ocenění IDSA, udělené společnosti Lenovo za design mobilního telefonu, navazuje na četná ocenění vývojového týmu notebooků ThinkPad a stolních počítačů ThinkCentre, které se staly od 1. května součástí portfolia společnosti Lenovo. Vývojový tým notebooků ThinkPad a počítačů ThinkCentre v minulosti získal celkem deset ocenění BusinessWeeku / IDSA a také 36 ocenění další významné organizace Industrie Forum Design. Lenovo v Číně už tři roky po sobě získalo ocenění společnosti Intel za inovativní návrh PC. V roce 2003 získalo Lenovo čtyři uznávaná ocenění za design – G-Mark International Design Award v Japonsku, IF International Design Award v Německu, Annual Product Award časopisu CHIPS na veletrhu CEBIT a také Best China Design Award organizace Hong Kong Design Center.

Mezinárodní vývojový tým společnosti Lenovo tvoří přes 1 400 inženýrů, vědců, programátorů a vývojářů v Pekingu, Čengdu a Šenženu v Číně, v japonském Yamato a v Raleigh v Severní Karolíně.

O společnosti Lenovo

Lenovo Group Limited (HKSE: 992; ADR; LNVGY) je inovativní mezinárodní technologická společnost, která vznikla akvizicí divize osobních počítačů IBM společností Lenovo. Lenovo vyvíjí, vyrábí a prodává nejspolehlivější, nejbezpečnější a nejsnadněji použitelné technologické produkty.

V globálním měřítku společnost nabízí svým klientům vysoce ceněné notebooky ThinkPad a stolní počítače ThinkCentre, vybavené softwarovými nástroji ThinkVantage. Dále nabízí monitory ThinkVision a širokou škálu doplňků k osobním počítačům.

V Číně společnost Lenovo ovládá zhruba třicet procent trhu s osobními počítači, přičemž pokrývá všechny segmenty trhu. Špičkové počítače vyvíjené společností Lenovo jsou velmi oceňované zejména díky snadnému ovládání, designu šitému na míru a řešením upravovaným se zřetelem k potřebám jednotlivých klientů. Lenovo je již osmý rok v řadě největším prodejcem osobních počítačů v Číně a též nejúspěšnější počítačovou firmou v oblasti

Asie a Tichomoří (s výjimkou Japonska). Společnost Lenovo má široké produktové portfolio, které zahrnuje mobilní telefony, servery, periferní zařízení k počítačům a produkty digitální zábavy. Všechny tyto produkty jsou určeny pro čínský trh.
V roce 1994 společnost Lenovo vstoupila na hongkongskou burzu a v současnosti je ustavujícím členem Hang Seng Index a MSCI China Free Index. Její americké vkladní stvrzenky jsou volně obchodovány ve Spojených státech. V březnu 2004 se společnost Lenovo připojila k Olympijskému partnerskému programu organizovaném Mezinárodním olympijským výborem a stala se tak jako první čínská firma oficiálním partnerem MOV v oblasti technologií na dobu od roku 2005 do roku 200

Tiskové zprávy

Diskuse