Akcionáři společnosti Acer schválili dividendy

19. 7. 2005 19:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Akcionáři společnosti Acer schválili celkovou dividendu 2,9 NT\$ na akcii a zvolili nové představenstvo

PRAHA, 19. července 2005. Po 14. schůzi akcionářů oznámila společnost Acer schválení celkové dividendy 2,9 NT\$ na akcii neboli 2,3 NT\$ v hotovosti a akciovou dividendu 0,6 NT\$. Akcionáři dále zvolili nové představenstvo.

Výroční schůze akcionářů schválila hospodářské výsledky za rok 2004: konsolidované tržby 225,01 miliard NT\$ (7,05 miliard US\$) a zisk po zdanění 7,01 miliard NT\$ (220 miliónů US\$). Z toho provozní zisk dosáhl 3,81 miliard NT\$ (119 miliónů US\$), což představuje nárůst 107 % ve srovnání s rokem 2003 a výnos na akcii 3,38 NT\$. Po zvýšení kapitálu vzroste splacený kapitál z 20,93 miliard NT\$ (656 miliónů US\$) na 22,55 miliard NT\$.

Akcionáři zvolili nové představenstvo společnost Acer, které tvoří sedm ředitelů a dva kontroloři, na tříleté období. Nově zvolenými řediteli jsou J.T. Wang, Gianfranco Lanci, Jim Wong, Stan Shih, Samuel Yih ze společnosti Hung Rouan Investment Corp., Philip Peng ze společnosti Star SoftCapital Inc. a Ital Pier Carlo Falotti. Kontrolory jsou Carolyn Yeh a George Huang.

P.C. Falotti je nezávislý zahraniční odborník s rozsáhlými zkušenostmi z nadnárodních společností v USA a v Evropě. Svými cennými znalostmi a pohledem z více perspektiv představuje velký přínos pro vedení společnosti Acer. Úkolem nového představenstva je urychlit globalizaci společnosti Acer a v příštích několika letech ji dostat mezi tři nejdůležitější světové dodavatele.

Schůze akcionářů se dnes ráno zúčastnili také J.T. Wang, poprvé jako předseda a generální ředitel, a Gianfranco Lanci, jako president Acer Inc. Bezprostředně po schůzi akcionářů následovalo zasedání nově zvoleného představenstva, které jednohlasně zvolilo J.T. Wanga předsedou představenstva.