HP Compaq nx6125 - HP a AMD spojují síly

21. 7. 2005 13:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti HP a AMD nabízejí společnou bezpečnou a cenově dostupnou mobilní technologii. HP uvádí ucelený sortiment mobilních produktů, které poskytují prvotřídní zabezpečení a vyznačují se snadnou ovladatelností a spolehlivostí.

HP Compaq nx6125 - HP a AMD spojují síly

Praha 20. července 2005 – Společnost HP oznamuje spojení své síly se společností AMD, aby mohly společně uvést na trh bezpečný, výkonný a cenově dostupný notebook HP Compaq nx6125, který je vybaven mobilní technologií AMD Turion™ 64 a technologií ATI PCI Express RADEON XPRESS 200M. HP nyní nabízí zákazníkům skutečně bohatý sortiment technologií mobilních zařízení. Produkty HP jsou osazeny různými procesory včetně nejnovější 64bitové technologie AMD, která byla navržena speciálně pro mobilní trh.

Na základě svého prohlášení učinit z roku 2005 „rok mobilních technologií,“ pokračuje HP v nasazeném tempu a uvádí na trh novou řadu mobilních produktů včetně kapesního počítače iPAQ hw6500 Mobile Messenger, tabletu HP Compaq tc4200 a nového malého a přenosného digitálního projektoru mp2200. Všechny tyto produkty se vyznačují snadným ovládáním a vysokou spolehlivostí – tedy vlastnostmi, které mobilní profesionálové očekávají od své mobilní kanceláře.

„Díky vzájemné podpoře technologií HP a AMD mají zákazníci k dispozici špičkový produkt, který vyhovuje všem třem klíčovým požadavkům na současnou výpočetní techniku – tedy požadavkům mobility, bezpečnosti a vysoké užitné hodnoty,“ uvedl Alberto Bozzo, viceprezident a generální manažer Commercial Products, HP Personal Systems Group (PSG), EMEA. „HP si uvědomuje, že firmy hledají způsob, jak se vypořádat s bezpečnostními hrozbami, zvýšenými požadavky na mobilitu a potřebou zvýšení produktivity pracovníků i konkurenceschopnosti podniku.“

„Společnosti HP a AMD spolupracovaly na vývoji skutečně mobilního a bezpečného řešení, které mobilním pracovníkům umožní být i na cestách plně produktivní,“ řekl Alberto Macchi, viceprezident prodeje, EMEA, AMD. „Mobilní technologie AMD Turion™ 64 umožňuje vyrábět tenčí a lehčí notebooky s vyšším výkonem, bezdrátovou konektivitou, delší životností baterií a lepším zabezpečením.“

„Díky rozsáhlé spolupráci mezi společnostmi HP, AMD a ATI i dostupnosti celé řady stávajících mobilních technologií byl vyvinut opravdu výjimečný profesionální notebook,“ prohlásil Peter Edinger, viceprezident pro EMEA a generální ředitel ATI Technologies (Europe) GmbH. „HP Compaq nx6125 stanovuje nové standardy flexibility a výkonnosti.“

Bezpečnost a inovace za rozumnou cenu

Nový profesionální notebook HP Compaq nx6125 je tenký a lehký, což uvítají především profesionálové, kteří jsou často na cestách. Navíc se vyznačuje špičkovými bezpečnostními technologiemi, vysokou spolehlivostí a snadným ovládáním. A to vše při velice příznivé pořizovací ceně. Vestavěný snímač otisků prstů HP Biometric Fingerprint Sensor umožňuje uživatelům snadné a rychlé ověření autentičnosti, který je mnohem bezpečnější než pouhá ochrana heslem. Notebook je vybaven všemi funkcemi jako plnohodnotný desktop a navíc se vyznačuje opravdu vysokou mobilitou, malými rozměry a nízkou hmotností, vysokou životností baterií díky koncepci cestovních baterií HP, technologií AMD PowerNow!, úsporným provozem se správou napájení a technologií ATI Power Play; skvělou ergonomičností; celou řadou funkcí a prvků pro zvýšení spolehlivosti a odolnosti včetně řešení HP Local Recovery Solution, odolné povrchové úpravy a ochranné vrstvy displeje. To vše zvyšuje atraktivitu notebooku HP Compaq nx6125.

Kapesní počítač řady HP iPAQ hw6500 Mobile Messenger integruje bezdrátové hlasové služby, vysokorychlostní datové bezdrátové sítě EDGE a všestrannou navigaci GPS pro uspokojení těch nejnáročnějších požadavků mobilních profesionálů.(1,2,3,4) Vestavěná klávesnice umožňuje snadnou tvorbu zpráv elektronické pošty, poznámek, zpráv SMS a dalšího textu. Přenos dat(2) je čtyřikrát rychlejší než v případě připojení vytáčenou linkou. Uživatelé tak mají zajištěn rychlý a pohodlný přístup k důležitým informacím.

Tablet HP Compaq tc4200 je plnohodnotný počítač, který nabízí vysoký výkon a kompatibilitu v novém stylu. Tablet umožňuje vkládání rukou psaného textu prostřednictvím operačního systému Microsoft® Windows XP Tablet Edition. Je vybaven displejem o úhlopříčce 12,1 palce s širokým zorným úhlem a ochranou proti odleskům, který umožňuje použití digitálního pera s „gumou.“

V rámci dalšího zvýšení mobility profesionálů, kteří často cestují, uvádí společnost HP na trh také nový model cenově přijatelného a velmi lehkého digitálního projektoru – HP mp2200. Tento snadno přenosný přístroj lze snadno a rychle uvést do chodu a stejně tak zase vypnout. Kvalita obrazu je nejlepší ve své třídě a flexibilní konektivita umožňuje připojení přístroje v podstatě k libovolnému zdroji.

(1) Pro využívání bezdrátové komunikace je zapotřebí standardní infrastruktura GSM/GPRS, jiné zařízení s podporou Bluetooth™, samostatně zakoupené příslušenství a předplacená služba poskytovatele bezdrátového připojení. K využívání bezdrátového internetu prostřednictvím GSM/GPRS je třeba mít samostatně předplacenou službu pro přístup k internetu. Ověřte si možnosti a podmínky bezdrátového připojení ve vaší oblasti. Veškerý obsah webových stránek nemusí být přístupný. Některé sítě nemusí GPRS podporovat. Rychlost přenosu dat prostřednictvím GPRS se může lišit v závislosti na kapacitě sítě a dalších podmínkách. Zřízení připojení prostřednictvím GPRS a jeho udržení závisí na dostupnosti sítě, podpoře poskytovatele a síle signálu.

(2) EDGE je světový standard pro velkoplošnou bezdrátovou datovou komunikaci, který začíná podporovat stále více GSM operátorů. Skutečná rychlost stahování se může lišit. Pokrytí závisí na omezeních přenosu, terénu, kapacitě a dalších faktorech. Ve všech oblastech nemusí být dostupné všechny možnosti a služby.

(3) Navigace GPS je dodávána s jednou mapou dle vlastního výběru zdarma. Další mapy je možné zakoupit od společnosti TomTom. Tyto mapy jsou dostupné v USA, Kanadě a Západní Evropě.

(4) Telefonní služba vyžaduje samostatně zakoupenou smlouvu s telefonním operátorem působícím ve vaší oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse